cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 19°
22°

ZP atribueix les mentides del PP sobre economia i família a «la falta d'idees»

El president insisteix que el final de la violència d'ETA no tingué ni tindrà un «preu polític»

66706

El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, obrí ahir la precampanya amb una defensa de la seva gestió en oposició a l'anterior Executiu del PP, que «va «mentir al poble» i ara, «a falta d'idees i projectes», continua mentint i vaticinant ruptures de l'Estat espanyol, de la família o de l'economia.

Zapatero intervingué al costat dels cap de llista per València, María Teresa Fernández de la Vega; Castelló, Jordi Sevilla; i Alacant, Bernat Soria, a més del president de la gestora del PSPV, Joan Lerma, en un míting al pavelló Font de Sant Lluís de la capital del Túria, que es quedà petit per allotjar els onze mil simpatitzants que hi acudiren.

El candidat socialista a la reelecció demanà que es compari «el que han fet uns i el que han fet uns altres, el que posen uns de la seva part, la manera en què es lliuren, treballen i procuren cercar el millor per als ciutadans, i el que fan uns altres, que cerquen el millor per als seus interessos, polítics, econòmics, mediàtics o de qualsevol tipus».

Hi va «haver un Govern del PP que va mentir al poble i que avui continua mentint al poble amb el que va succeir a la nostra política exterior i el que succeeix al nostre país; a falta d'idees, propostes i projectes, han practicat la mentida, i ho continuen fent ara en precampanya», ha insistit, amb referència a les dades econòmiques.

A més, criticà també tant el PP com l'Església per les seves advertències sobre la «ruptura de la família» i subratllà que en democràcia «la llibertat suposa que els ciutadans decideixen qui els governa, però també suposa que decideixen amb qui volen conviure i quin tipus de família volen formar».

D'altra banda, el diàleg mantingut entre el Govern i ETA durant l'alto el foc permanent, decretat per la banda terrorista fa ja dos anys i que pretenia donar una solució pacífica al conflicte basc, tornà a ser abordat pel president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, qui, a més de negar haver realitzat cap concessió política a ETA, insistí que el final de la violència «no va tenir» preu polític, «ni el té, ni el tindrà».

A més, ZP criticà la falta de suport del president del PP, Mariano Rajoy, en política antiterrorista aquests darrers quatre anys.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris