cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 24°
27°

Solbes: «Fa quatre anys que ens preparam per a les vaques flaques»

El ministre d'Economia rebutja mesures de xoc contra la inflació

El vicepresident segon del Govern, Pedro Solbes, assegurà ahir que fa quatre anys que l'Executiu es prepara per a les «vaques flaques» i s'ha preocupat de tenir un superàvit pressupostari per tenir marge de maniobra.

Solbes afirmà que afronta amb «tranquil·litat» la desacceleració econòmica, que a més assegurà que és «saludable», i insistí que Espanya està preparada per afrontar la conjuntura actual.

Solbes comparegué ahir a petició pròpia -encara que ja ho havien sol·licitat el PNB i IU-ICV- en la Comissió d'Economia i Hisenda del Congrés per explicar la situació de l'economia, marcada per les dades negatives de l'augment de la inflació i l'atur i per la caiguda de la confiança dels consumidors.

El ministre d'Economia i Hisenda, que dedicà bona part de la seva intervenció a esmentar els bons resultats econòmics de la legislatura, anuncià que segons els càlculs del seu departament el PIB ha crescut un 3,5 per cent interanual durant el quart trimestre de 2007.

Solbes recordà que aquest darrer percentatge és similar als que registrava el creixement el 2004, per la qual cosa es lamentà que allò que el PP considerava llavors una «herència econòmica immillorable» sigui avui «motiu d'alarma i d'interpretacions catastrofistes».

Per la seva banda, el líder dels populars, Mariano Rajoy, va considerar ahir que l'economia de les famílies espanyoles «no va bé» i necessita una solució imminent que Zapatero no podrà oferir ni ara ni en el futur, perquè «viu en un altre món i no sap el que succeeix».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris