cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 20°
24°

Zapatero visita per sorpresa el Líban i alaba la tasca de les tropes «per la pau»

Manifestà el seu agraïment als militars i es reuní amb el primer ministre libanès

104378

El president del Govern, en la foto de família amb els operatius en missió al Líban i el ministre de Defensa.

Després que fa menys d'una setmana el rei viatjàs a l'Afganistan per donar els molts d'anys a les tropes espanyoles destinades al país centreasiàtic en missió de pau, ahir fou el torn del president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, que es traslladà al Líban per mostrar el seu «reconeixement» i «agraïment» als efectius espanyols desplegats a la base Miguel de Cervantes, a Marjayun, al sud-est del país. Dirigint-se als més de 700 militars congregats al menjador de la base espanyola, el president assegurà: «amb la vostra missió feis gran el vostre país, Espanya», com també «les Nacions Unides», i per tant, «la causa de la pau» i «l'ideal de la democràcia i la llibertat».

Ningú no ho esperava, però Zapatero partia amb destinació al Líban la matinada passada des de la base aèria de Torrejón de Ardoz, a bord d'un Airbus 310 de la Força Aèria espanyola, acompanyat pel ministre de Defensa, José Antonio Alonso, i pel cap de l'Estat Major de la Defensa (Jemad), el general de l'Exèrcit Félix Sanz Roldán. Tot just aterrar a Beirut, cap a les nou del matí, fou rebut pel primer ministre del Líban, Fouad Siniora, amb qui va mantenir un breu encontre a la sala d'autoritats de l'aeroport de la capital. Posteriorment, la mateixa nau traslladava el titular de l'Executiu socialista a la base espanyola Miguel de Cervantes de la localitat de Marjayun, al sud-est del país, on passà revista a la companyia espanyola formada al pati de les Armes.

A continuació, Zapatero presidí l'homenatge als caiguts davant el monòlit que recorda els sis soldats espanyols morts en l'atemptat terrorista del 24 de juny passat, i després de visitar les instal·lacions de la base pronuncià el seu discurs, davant els més de 700 militars que treballen en la Força Interina de les Nacions Unides al Líban (Finul). En acabar el seu discurs, ZP envià a més una felicitació al rei «en nom de tots els servidors d'Espanya» pel seu 70è aniversari, i realitzà un brindis en honor seu.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris