cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Els primers sol·licitants de la renda d'emancipació cobraran els ajuts el febrer

Els primers joves d'entre 22 i 30 anys que han sol·licitat la renda bàsica d'emancipació de 210 euros mensuals cobraran els ajuts el febrer, després que diverses comunitats autònomes resolguin les primeres peticions en 30 dies, segons avançà ahir la ministra d'Habitatge, Carme Chacón.«Ens vam donar dos mesos de termini màxim des de la presentació de les primeres sol·licituds, però moltes comunitats autònomes ens han comunicat que en 30 dies poden començar a facilitar-nos els noms dels primers autoritzats», afirmà Chacón.

La renda d'emancipació de 210 euros mensuals podrà ser percebuda per joves d'entre 22 i 30 anys amb uns ingressos bruts anuals inferiors a 22.000 euros durant un màxim de quatre anys. A aquesta ajuda s'afegeix el préstec de 600 euros per a la fiança i el pagament del cost financer de l'aval de 120 euros, i suposa un complement a la resta d'ajuts per facilitar l'accés a l'habitatge.

Més de 200.000 joves ja disposaven del formulari per sol·licitar aquesta ajuda a les 48 primeres hores de la posada en marxa de la mesura, a partir del dia 2 de gener. Chacón subratllà que no existeix un límit temporal per demanar la renda bàsica d'emancipació ni tampoc un límit econòmic, ja que el Ministeri ha previst una xifra de 360.000 sol·licitants enguany.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris