cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
20°

El ministre de Defensa i el d'Exteriors reben a Madrid les cooperants alliberades

Mercedes García i Pilar Bauza, les dues cooperants alliberades dimecres a Somàlia després d'una setmana de segrest, arribaren ahir a les 20.30 hores a la base aèria de Torrejón de Ardoz, on foren rebudes pel ministre d'Exteriors, Miguel Àngel Moratinos, i pel de Defensa, José Antonio Alonso. A la base militar les esperaven també el batle de Cuadros (Lleó), Marcos Martínez -localitat de la qual és natural Mercedes García- i l'ambaixador argentí a Madrid, Carlos Bettini.

Bettini, l'únic que oferí declaracions a la premsa, afirmà que les dues cooperants es troben bé, encara que Pilar Bauza haurà de passar una revisió mèdica abans de tornar a l'Argentina. Zapatero parlà amb la metgesa Mercedes García durant el vol que la dugué a Espanya, conversa en la qual li comunicà que es trobava en bon estat de salut, però cansada.

La cooperant argentina de Metges sense Fronteras, Pilar Bauza, és d'origen mallorquí, segons confirmà el seu germà, Matías Bauza, a aquest diari. Segons pareix, els avantpassats de la cooperant emigraren a l'Uruguai l'any 1940.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris