algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
14°

Imputats uns científics a Granada per investigar amb cèl·lules mare

Soria els defensa i diu que són professionals «protegits» per la llei

Els científics que investiguen amb cèl·lules mare estan «protegits» per la llei, explicà el ministre de Sanitat, Bernat Soria, amb referència als cinc científics del Banc de Línies Cel·lulars de Granada imputats per investigar amb cèl·lules mare per un jutge d'instrucció local.

Així, el ministre volgué deixar clar que els mecanismes per a aquest tipus de projectes són «molt respectuosos amb l'ètica», per la qual cosa considerà que «es pot esperar» que només siguin cridats per declarar.

Les diligències obertes pel magistrat foren conseqüència de la denúncia interposada per una mestra gallega, Carmen Areoso, que considerva d'«inconstitucional» el treball realitzat per aquests científics.

Areoso explica que acudí als jutjats per «complir amb la seva consciència». D'aquesta manera, el ministre, que fou director d'aquest centre, defensà l'actuació dels científics a qui recordà que estan protegits per la Llei d'investigació biomèdica, «un dels instruments més escrupolosos del món en els temes d'investigació amb cèl·lules mare d'origen embrionari», explicà a la sortida del Congrés.

A més, destacà que els mecanismes per donar el vistiplau a aquest tipus de projectes d'investigació són «tediosos», però molt «respectuosos i garants» amb la norma.

També la Junta d'Andalusia defensà el treball del Banc de Cèl·lules, assegurant que l'esmentada institució «sempre» ha actuat de forma «escrupolosa» i dins de la normativa vigent, ja que té tots els requisits legals.

En aquest sentit assenyalà que confia «plenament en la justícia». A més, la consellera de Salut, assegurà que el material biològic «té tots els consentiments requerits».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris