nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
11°

Imaz s'acomiada de la presidència del PNB exigint suport per a Urkullu

Fa una aposta «pel pactisme per fer política des del realisme i amb l'ajuda de majories socials»

El president del PNB, Josu Jon Imaz, advocà ahir, en el que ha estat el seu darrer acte públic a Euskadi, pel «pactisme polític» i reclamà suport per a Iñigo Urkullu, de qui s'ha mostrat orgullós. Imaz encapçalà a la localitat biscaïna de Sukarrieta l'homenatge que el PNB tributa anualment al seu fundador, Sabino Arana, coincidint amb la data de la seva mort fa 104 anys.

Després d'un ofrena floral al cementeri i la celebració d'una missa, Imaz ha intervingut en un acte polític en el qual ha apostat pel «pactisme com a manera de fer política des del realisme i amb el suport de les majories socials». Imaz féu incís que el PNB no ha de ser només un partit nacionalista i insistí que «no pot ni ha d'oblidar que l'humanisme és un altre dels seus grans valors, amb la prevalença dels drets individuals de les persones davant de qualsevol altre valor o dret». «Perquè -afegí- el fonament de tot dret és, en primer lloc la persona, i no les institucions o la pàtria».

Imaz reconegué que el partit ha estat debilitat «per la divisió i l'enfrontament» i ha apostat per mirar al futur, encara que hi haurà entre nosaltres -advertí- els qui vulguin ressuscitar l'enfrontament, els que es moguin més còmodes en el fang que a camp obert». L'encara president del PNB ha subratllat que és a la nova direcció del partit on li correspondrà decidir les estratègies de futur; ha reclamat als militants que siguin lleials amb ella i ha recalcat que en el PNB «no hi ha guardians de les essències fora dels òrgans competents del partit».

Després de repassar la trajectòria històrica del PNB, ha proposat desconfiar «de fórmules que, sota l'aparença de sumar més vots, només serveixen perquè el nostre projecte es difumini i que la societat basca no ens pugui veure com el que som». Imaz ha volgut centrar el seu darrer acte públic a Euskadi -té previst anar Catalunya- en el missatge «sobre el qual s'ha basat l'èxit del PNB: força, eficàcia i honradesa».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris