algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Militars es concentren a Madrid en la seva primera protesta en la democràcia

Els membres del sindicat AUME denuncien l'arrest del seu president, Jorge Bravo

68762

Els militars vestiren de paisà durant la manifestació que es féu davant el Ministeri de Defensa.

Unes 200 persones es manifestaren ahir davant el Ministeri de Defensa, i fou una gran majoria militar en la seva primera concentració en democràcia. Encara que era impossible determinar el seu nombre exacte, els soldats es van concentrar per defensar els seus drets i denunciar l'arrest del president de l'Associació Unificada de Militars Espanyols (AUME), el brigada de l'Exèrcit, Jorge Bravo. Precisament, per evitar les sancions que sacsejarenmembres de la Benemèrita, els manifestants van vestir de paisà.

Abillats amb caretes de Bravo amb la boca tapada i pancartes d'agraïment, desenes de concentrats davant el Ministeri de Defensa van mostrar el seu rebuig de la privació de llibertat decretada per l'Exèrcit contra Jorge Bravo per haver participat en la manifestació de guàrdies civils del passat 20 de gener a Madrid. Entre els congregats hi havia militars de paisà, si bé el nombre exacte de membres de les Forces Armades que van acudir a expressar-se davant el Ministeri de Defensa era impossible de comptabilitzar.

La convocatòria tingué el suport de l'Associació Unificada de la Guàrdia Civil (AUGC), el Sindicat Unificat de Policia (SUP), la Unió General de Treballadors (UGT), l'Associació Nacional de Sergents Portuguesos, Comissions Obreres i el Fòrum Europeu d'Associacions Militars, que engloba més de 500.000 militars de 34 organitzacions de 22 països. La mobilització es va produir davant l'atenta vigilància de dues unitats d'intervenció del Cos Nacional de Policia i diversos agents de la Policia Municipal de Madrid

El primer en parlar davant dels congregats en el Ministeri va ser el «número dos» d'AUME, Mariano Casat, que va destacar Bravo «com un exemple de ciutadania». A més, va considerar que la mobilització d'aquest dissabte marca «un dia històric» i demostra que els militars poden exercir «el seu dret de reunió de manera pacífica i responsable».

Drets

Així mateix, va reclamar al Govern que promogui ja «una llei de drets i deures dels ciutadans d'uniforme», amb referència al projecte de llei de drets i deures de les Forces Armades que el Govern hauria d'haver enviat ja fa alguns mesos al Parlament en compliment d'una disposició addicional de la llei de defensa nacional.

Per la seva banda, el Ministeri de Defensa va subratllar ahir que «només s'ocupa del comportament dels militars» i que la concentració hauria reunit «un centenar de persones», però que se desconeix quants d'ells són militars, mentre va recalcar que el Govern «continuarà conduint-se, com fins ara, amb absolut i escrupolós respecte de la legalitat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris