muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

El Govern convoca les televisions per frenar la violència de gènere

De la Vega reconeix que les xifres sobre víctimes «no són bones»


La vicepresidenta primera del Govern, María Teresa Fernández de la Vega, convocarà la setmana vinent les associacions de dones, les unitats de lluita contra la violència de gènere de les províncies i la Unió de Televisions Comercials, per impulsar mesures contra aquesta classe de maltractament masclista. En la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres, De la Vega mostrà la seva preocupació «per la persistència d'aquest fenomen» i reconegué que les «xifres no són bones», encara que hagin millorat altres indicadors, com el nombre de denúncies presentades o les ordres de protecció acordades pels jutges.

Coincidint amb la celebració demà del Dia internacional per a l'eradicació de la violència contra les dones, la vicepresidenta es referí a les morts registrades aquesta setmana, «en algun cas en circumstàncies que no s'haurien d'haver produït mai». «Hem de continuar treballant», afirmà, per impulsar «les mesures que ja existeixen i posant-ne en marxa altres de noves», perquè -opinà- no és un problema de la llei, encara que s'han de «cercar mesures que funcionin».

En relació amb els mitjans de comunicació, De la Vega assegurà que «la lluita contra la violència de gènere no pot ser un espectacle, ni tan sols un contingut informatiu més», per la qual cosa es mostrà partidària de cercar fórmules «per aïllar els maltractadors i protegir les dones». En aquest sentit, recordà que hi ha un codi de regulació amb les televisions en el tema de la protecció d'infants, que té mecanismes de control.

«Emprendrem un diàleg sincer i lleial, perquè jo crec que hem de trobar fórmules» per determinar «la manera millor de tractar» aquest fenomen. La reunió es farà arran del cas sorgit aquesta setmana, ja que una dona morí a mans del seu excompany després que aquest li demanàs que tornàs amb ell en el programa El diario de Patricia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris