algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
14°

Chávez demana al rei que digui que s'extralimità per evitar 'un problema'

ZP diu que el patriotisme és que els líders es defensin fora d'Espanya

El president de Veneçuela, Hugo Chávez, persisteix en les seves crítiques a Espanya i les seves referències a la topada amb el rei durant la XVII Cimera Iberoamerica s'han anat omplint d'amenaces. «Si no volen que això es converteixi en un problema, han de rectificar», va proclamar la matinada d'ahir el cap d'estat veneçolà, que va assegurar que no demanarà al rei que s'agenolli, sinó que d'alguna manera reconegui que es va extralimitar». El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, va eludir aquestes declaracions i la seva única referència a l'incident de Xile va ser la seva reflexió que «el patriotisme» és que els líders polítics es defensin «fora d'Espanya».

En una entrevista concedida a la cadena estatal veneçolana de Televisió (VTV) hores abans de viatjar a la Cimera de Països Exportadors de Petroli (OPEP), Chávez va assegurar que ha enviat missatges per la via diplomàtica perquè «el rei reconegui que es va extralimitar». «No vull que això continuï agreujant-se, però el rei o el Govern d'Espanya han de reconèixer, d'alguna manera, que ells van ser els que van fallar i ens van agredir», va asseverar, insistint que «l'ambaixador del regne d'Espanya va estar donant suport aquí al cop i Aznar va donar suport al cop perquè estava lligat amb Bush».

«El Govern espanyol no ha entès que a Amèrica Llatina hi han hagut grans canvis», va dir el Chávez que remarcà que «no demanaré al rei que s'agenolli, sinó que d'alguna manera reconegui que es va extralimitar, que va fer una cosa inadequada».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris