nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
11°

Moratinos: «Aguantaré el possible sense cridar a consultes l'ambaixador»

El ministre demana «tranquil·litat i serenitat» als sectors empresarials

Després que dimecres el president de Veneçuela, Hugo Chávez, amenaçàs amb sotmetre «a una profunda revisió» les seves relacions amb Espanya i amb «tenir esment» a les empreses espanyoles que operen al seu país, el ministre d'Afers Exteriors i Cooperació, Miguel Angel Moratinos, tornà a defensar ahir la política que el Govern manté respecte a Veneçuela. Segons el parer del ministre, la cridada a consultes de l'ambaixador espanyol al país llatinoamericà és l'últim recurs en aquesta crisi, ja que és més necessari un diplomàtic en temps de crisi, quan cal mantenir una «interlocució».

«Aguantaré sense cridar a l'ambaixador tot el que sigui necessari», assegurà, al·legant a més que la classe empresarial espanyola el que reclama «tranquil·litat, serenitat i defensa dels nostres interessos». Durant la seva intervenció en els Esmorzars Informatius d'Europa Press i davant 56 ambaixadors, excepte el de Veneçuela que no va acudir encara que estava prevista la seva assistència, Moratinos explicà que les dures intervencions tant de Chávez com del seu homòleg nicaragüenc, Daniel Ortega, «van sorgir» arran d'una intervenció del president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero. En ella, el cap de l'Executiu presentà «un model per assolir la cohesió social» a Iberoamèrica a través del model socialdemòcrata espanyol, un discurs «potent» i «convincent» que «va despertar la necessitat» de rèplica dels mandataris veneçolà i nicaragüenc per defensar el seu model d'«esquerra antiga».

El ministre d'Exteriors assegurà que a la classe empresarial espanyola li ha transmès que des del Govern «fem tot el possible» per salvaguardar les inversions. «Tranquil·litat, serenitat i defensa dels nostres interessos», són els tres pilars en els quals Moratinos substancià l'acció de l'Executiu respecte de la crisi oberta amb Veneçuela, davant la petició del PP de cridar a consultes l'ambaixador espanyol al país llatinoamericà, Dámaso de Lario. Segons el seu parer, aquesta opció és «la darrera cosa que s'ha de fer». «Aguantaré sense cridar a l'ambaixador tot el que sigui necessari», finalitzà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris