algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
17°

El president del Congrés, Manuel Marín, anuncia la seva retirada

Afirma que es dedicarà a investigar el canvi climàtic a la Universitat

El president del Congrés dels Diputats, Manuel Marín, anuncià ahir de forma oficial que abandonarà la vida política quan acabi aquesta legislatura, amb vistes a les eleccions de 2008, en què no tornarà a presentar-se com a diputat per Ciudad Real, la ciutat que el va veure néixer. Marín, que s'ha dedicat 30 anys activament a la política, creu que ha arribat «al màxim esglaó a què podia aspirar» i assegurà que a partir de la seva retirada, es dedicarà a la investigació del canvi climàtic o al model energètic en l'àmbit universitari.

Durant un acte a Ciudad Real al costat del secretari general del PSOE d'aquesta ciutat, Nemesio de Lara, el president del Congrés anuncià oficialment la seva retirada de la primera línia de la política després d'una legislatura que «ha estat molt difícil, de vegades, insuportable». Tanmateix, Marín, que ja ha comunicat la seva decisió al rei i al president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, digué que marxa «de forma tranquil·la, ordenada i sense retrets de cap tipus», malgrat que alguns mitjans parlaven d'una possible ruptura amb la cúpula del PSOE.

El president del Congrés assegurà que canviarà la professió a la qual s'ha dedicat des de 1977, quan fou elegit diputat del PSOE per Ciudad Real en les eleccions, per centrar-se en altres temes en l'àmbit universitari, «un dels que més m'interessen des que vaig ser secretari de Cooperació al desenvolupament a Brussel·les és el canvi climàtic i el model energètic». Així, aprofitarà el gust per la investigació i els contactes amb les universitats per desenvolupar aquesta tasca allunyada de la política. Segons va dir, ha arribat «al màxim esglaó al qual podia aspirar».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris