algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Àlvarez anuncia que les línies de Rodalies afectades seran gratuïtes

Es mantindrà fins que no estigui en servei l'AVE a Catalunya

La ministra de Foment, Magdalena Àlvarez, anuncià ahir que les línies de Rodalies que s'han vist afectades a Barcelona per les obres que han de dur el tren d'alta velocitat a la regió, seran gratuïtes fins que l'AVE no estigui en ple funcionamet. A més, confirmà que el seu Ministeri «calcula» que la línia C-2 podrà restablir-se al trànsit, en una via, dissabte vinent. Segons explicà la ministra en declaracions a TVE, el Govern, que té en compte els «inconvenients» causats als barcelonins pels problemes que han provocat les obres de l'AVE a les Rodalies, realitza un «esforç grandíssim» perquè el servei de les línies afectades per les obres de l'Alta Velocitat sigui «de franc» fins que aquest servei no comenci a funcionar.

Per ara, les línies alternatives d'autobusos a les tres línies de Rodalies afectades -C-2, C-7 i C-10- són gratuïtes. No obstant això, Àlvarez considerà que és «un despropòsit» anar «més enllà», en resposta a la petició de CiU, que vol que el tren de Tarragona a Barcelona sigui de franc. «Tots els espanyols voldríem que tot ens sortís gratis», observà. La ministra explicà que el seu Ministeri «calcula» que la línia C-2 de Rodalies podrà entrar de nou en servei passat demà, com ja s'havia assenyalat anteriorment, una vegada que hagin culminat els treballs per determinar que no s'hi registraran noves inestabilitats.

Concretament, assegurà que s'ha estudiat el terreny amb l'objectiu de «veure on hi podia haver inestabilitat». Per comprovar-ho, recordà que s'ha tirat aigua damunt les vies, en un primer moment «amb mànegues perquè les cisternes no hi cabien». Després, relatà, s'ha procedit a provar els trens i finalment s'haurà d'esperar l'«informe de l'empresa que garantirà que no es produirà cap tipus d'inestabilitat». Una vegada superats aquests tràmits, aquesta línia recuperarà el servei. «Calculam que serà dissabte», afirmà.

En principi, s'hi posarà una via única, que farà servei al 57% dels ciutadans afectats pels talls, i «d'aquí a poc temps» es començarà a emprar l'altra via, assegurà. Mentrestant, explicà la ministra, es mantindrà el servei alternatiu d'autobusos, que estarà disponible fins que no es tengui «la seguretat que no es registrarà cap classe d'incidents». La resta de línies afectades, la C-7 i la C-10, podran funcionar amb «límit del 30 de novembre», indicà Àlvarez, que no volgué precisar cap data, de moment.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris