algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Dos ertzaines ferits en manipular els explosius trobats a Getxo

Un dels agents ha perdut quatre dits i l'altre sofrí lesions a l'oïda

La trampa que ETA tendí diumenge a l'Ertzaintza a Getxo aconseguí, encara que per accident, el seu objectiu. Dos agents de l'Ertzaintza resultaren ahir ferits mentre manipulaven els artefactes explosius que ETA col·locà ahir al costat dels jutjats de la localitat biscaïna.L'explosió es produí de manera totalment accidental i provocà ferides greus a les mans a un dels agents, que ha perdut quatre dits de la mà dreta, i lesions lleus a l'oïda de l'altre.

Els dos foren traslladats immediatament a l'Hospital de Creus de Barakaldo, on l'agent amb les ferides més greus fou atès pels serveis d'urgència i el lesionat a l'oïda va ser donat d'alta als pocs minuts. L'explosió fortuïta es produí quan els agents, adscrits a la unitat de desactivació d'explosius, estaven analitzant els artefactes a les instal·lacions de l'Ertzaintza a Iurreta.

Fou devers les deu i mitja del matí quan es produí la deflagració mentre els ertzaines manipulaven els detonadors de les dues bombes que ETA col·locà el diumenge al costat dels jutjats de Getxo. Segons l'informe mèdic emès pels facultatius de l'Hospital d'Encreuaments, l'agent ferit de major gravetat ha sofert l'«amputació de quatre dits de la mà dreta a nivell del falange proximal i fractura d'ossos de carp a la mateixa mà» i l'amputació també de part de les gemmes de tres dits de la mà esquerra. L'altre agent es troba en bones condicions de salut, després de la revisió.

ETA cercava «una matança»

El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, afirmà ahir que l'organització terrorista ETA cercava causar «una matança» amb la col·locació de dues bombes trampa a la localitat biscaïna de Getxo, mentre advertí que la banda «continuarà intentant-ho». Segons Rubalcaba, «el que ETA va intentar és directament una matança, perquè efectivament si els seus plans haguessin sortit tal com tenim la impressió que els va idear, es podria haver emportat moltes vides per davant, en aquest cas, normalment d'ertzaines».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris