algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

L'Ertzainza desactiva dos artefactes explosius d'ETA als jutjats de Getxo

Una trucada en nom del grup terrorista advertí de la imminent explosió de la primera bomba

82948

Els artificiers de la policia inspeccionaren la paperera on fou col·locat el segon artefacte.

Els artificiers de l'Ertaintza desactivaren la matinada de dissabte un artefacte explosiu de fabricació casolana que contenia cinc quilos de cloratita, col·locat al costat dels jutjats de la localitat biscaïna de Getxo.

Una trucada anònima en nom d'ETA a SOS Deiak alertà de la seva col·locació i advertí que l'artefacte faria explosió mitja hora més tard.
Aquesta bomba resultà ser una bomba trampa ja que, posteriorment, trobaren un segon artefacte en l'interior d'una paperera de la zona que, de la mateixa manera, podia explotar en qualsevol moment, si bé els agents de la policia autonòmica també aconseguiren desactivar-lo.

Una vegada rebuda la trucada d'advertència que alertava del primer artefacte, la Unitat de desactivació d'explosius de la Policia autonòmica acordonà la zona i localitzà una motxilla al costat dels jutjats, en la qual hi havia un recipient amb cinc quilos de cloratita, cordó detontant i un temporitzador.

Malgrat el poc temps amb el qual, sembla ser, comptaven els artificiers per inutilitzar l'artefacte, finalment pogueren desactivar el primer sense incidències.

Tanmateix, després de la desactivació de la primera bomba, sobre les 14.00 hores d'ahir es procedí a revisar les cambres de seguretat dels jutjats, i es descobrí com dos individus dipositaven alguna cosa en una paperera situada just al davant de l'esmentat jutjat. Després de registrar el recipient, els agents s'adonaren de l'existència d'un segon artefacte compost per 3 quilograms de cloratita i un temporitzador, que aconseguiren desactivar a primera hora de la tarda d'ahir.

El sindicat de la policia autonòmica ESAN condemnà «rotundament» l'intent d'atemptat i criticà que «novament aquesta quadrilla de degenerats salvapàtries» intentà «covardament, emparant-se en la nit, cobrar-se el seu tribut terrorista a les instal·lacions d'un lloc que ha de ser referent de la democràcia».

En aquest sentit, augurà que tots els terroristes «han passat i passaran per centres com el que han intentat atemptar» ja que els membres d'ETA saben que «més tard o més aviat pagaran els seus deutes amb la societat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris