algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Els reis viatjaran a Ceuta i Melilla en una polèmica i històrica visita

El Govern marroquí lamenta i rebutja el viatje dels monarques

Els reis realitzaran els pròxims dies 5 i 6 de novembre la seva primera visita oficial a Ceuta i Melilla, confirmaren fonts oficials.Els reis visitaren ambdues ciutats com a prínceps d'Espanya a començament dels 70, i, en el ment que es compleixen els 32 anys de regnat, han volgut tornar-hi, d'acord amb la font. Aquesta visita ha provocat sentiments oposats a les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla. El Govern del Marroc va fer públic ahir el seu rebuig de la visita dels monarques a les «ciutats marroquines espoliades».

Per la seva banda, el Ministeri d'Exteriors espanyol deixà clar que la visita dels monarques és un viatge «institucional de política interna a dues ciutats espanyoles», i que s'emmarca «en la política nacional». El portaveu del Govern del Marroc i ministre de Comunicació, Jalid Naciri, fou l'encarregat, per mitjà de l'agència oficial del Regne alauí, Maghreb Arabe Presse (MAP), d'expressar el rebuig del país veí quant a la visita que dilluns i dimarts efectuaran els reis d'Espanya a les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla. Segons el parer del mandatari marroquí, l'actitud del seu país només pot ser de reprovació del viatge dels monarques.

Naciri assegurà que, siguin quines siguin les motivacions i els objectius de la visita del reis a les «ciutats marroquines espoliades» de Ceuta i Melilla, el Marroc només pot expressar el seu rebuig que li suscita. Fonts oficials assenyalaren que la data triada és «un bon moment» i recordaren que el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, ja visità les dues localitats el 31 de gener passat, en el seu primer viatge oficial.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris