muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Indemnitzacions que van de 30.000 euros a 1,5 milions per a les víctimes

El tribunal de l'11-M fixà ahir indemnitzacions de 900.000 euros per als familiars de cada un dels morts en els atemptats i quantitats que oscil·len entre els 30.000 euros i un milió i mig d'euros per als ferits i víctimes directes i indirectes de la matança. De les indemnitzacions dels 191 morts i 1.856 ferits en els atemptats de l'11-M respondran, conjuntament i solidàriament, Jamal Zougam, José Emilio Suárez Trashorras i Othman El Gnaoui.

Del pagament de la indemnització per la mort del subinspector de la Policia Francisco Javier Torronteras en l'explosió de Leganés i dels 35 lesionats que va causar aquell fet, en serà responsable únicament Suárez Trashorras. Segons consta en la sentència, s'ha establert una classificació en dotze grups d'afectats. Així, el tribunal ha establert una indemnització mínima de 30.000 euros per a aquells que van sofrir lesions lleus que no van necessitar hospitalització i que manquen de seqüeles, i un màxim d'1,5 milions per a set grans lesionats. A més dels dotze grups, el tribunal ha fet una excepció amb el cas de Laura Vega, una jove de 29 anys que està en estat vegetatiu permanent després d'assolir-la l'explosió d'Atocha, per a qui fixa una indemnització d'un milió d'euros i un dipòsit de 250.000 euros per al seu tractament. A més, els pares i germans de Laura Vega rebran un milió d'euros pels «majors patiments que representa el seu estat vegetatiu».

El segon grup d'afectats inclou els ferits que van tardar fins a 100 dies a recuperar-se totalment, encara que tampoc no van necessitar hospitalització i manquen de seqüeles permanents. Aquest grup rep també el mínim de 30.000 euros d'indemnització, a què caldrà afegir 300 euros addicionals per cada un dels dies que van tardar a curar-se. A partir del grup 3 -el més nombrós- i fins al grup 12 -el de lesions extremes- augmenta tant la gravetat de les ferides com el nombre de dies d'hospitalització, de baixa laboral i de seqüeles.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris