algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

Divisió davant la sentència de l'11-M

Manjón anuncia que la recorrerà perquè les condemnes són curtes i la resolució és «fluixa»

La sentència pels atemptats de l'11-M, que es féu pública ahir, ha creat en les víctimes sentiments oposats, ja que mentre que algunes la consideren satisfactòria, d'altres se'n senten decebudes per les absolucions i per les, al seu parer, baixes penes acordades pel tribunal.Nombroses víctimes, acompanyades de familiars, presenciaren a les instal·lacions de l'Audiència Nacional a la Casa de Campo la lectura de la sentència, moltes de les quals no pogueren contenir les llàgrimes en abandonar el recinte, desil·lusionades. D'altres, indignades, van escopir i van proferir frases com «assassins», «cans» i «porcs» al pas del furgó de la Guàrdia Civil que traslladava els condemnats a la presó.

La majoria de les víctimes creuen que la sentència és «massa tova», atesa la gravetat dels atemptats i l'elevat nombre de víctimes mortals, encara que n'hi ha que se senten satisfets i contents per l'actuació de la Justícia. «És indignant que els de la trama asturiana hagin sortit en llibertat, ja que van ajudar que morissin familiars nostres perquè sabien que els explosius eren per cometre un atemptat al nostre país», declarà el germà d'una jove morta en els atemptats. Segons el seu parer, «hi ha més culpables que no han estat processats i és trist, perquè mai no pagaran pel que van fer».

En aquest sentit, també es pronunciaren els pares de Luis Tenesaca, un jove de 17 anys que va morir al tren del carrer Téllez, per qui les penes acordades pel Tribunal «són irrisòries». D'altres es mostraren més positius i digueren que se n'anaven a casa contents, com Isabel Casanova, el fill i l'exmarit de la qual van morir en els atemptats de l'11 de març de 2004 a Madrid. Casanova digué que amb la sentència «s'ha desmuntat la teoria d'ETA» i conclogué que «la culpa de tot això ha estat la participació en la guerra de l'Iraq i la foto de les Açores». Així mateix, María López, una altra afectada, assenyalà que «els culpables han estat condemnats i s'ha jutjat el que es podia jutjar», encara que ressaltà que «això no és un punt final, sinó un punt i a part, perquè hi haurà coses que haurem de recórrer».

Pel seu costat, la presidenta de l'Associació 11-M Afectats pel Terrorisme, Pilar Manjón, anuncià que recorreran la sentència davant del Tribunal Suprem perquè entenen que les condemnes imposades són «curtes» i que l'acte és «fluix». En aquest sentit, Pilar Manjón no està d'acord amb l'absolució de Rabei Osman El Sayed, L'Egipci, ni d'altres acusats, ja que considera que van presentar proves testificals que demostraven la seva implicació en els fets. Tot i això, mostrà la seva satisfacció perquè la sentència pels atemptats de Madrid ha revelat que la matança la va cometre una cèl·lula terrorista islamista i «la teoria etarra ha decaigut en els fets provats».

Mentrestant, l'advocat de l'Associació d'Ajuda a les Víctimes de l'11-M, José María de Pablo, criticà l'absència dels «autors intel·lectuals» dels atemptats de l'11-M de 2004 a Madrid. En declaracions a la sortida de les instal·lacions de l'Audiència Nacional a la Casa de Campo de Madrid, l'advocat considerà «vistós» que no s'identifiqui en la sentència els autors intel·lectuals dels atemptats ja que, segons el seu parer, «algú va haver de donar l'ordre».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris