algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Zapatero diu que s'ha fet justícia i insta a la unió dels partits contra el terrorisme

El president apel·la que es miri

«cap endavant» després que s'hagi fixat «la veritat dels fets»

El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, va fer ahir una «crida» a les forces polítiques i al conjunt de la societat per posar en comú tota l'«energia» i treballar «units» en la «lluita contra l'amenaça terrorista». «És la lliçó millor que podem extreure de la sentència», afirmà en una declaració institucional a la Moncloa després de saber-se la sentència sobre els atemptats de l'11 de març de 2004. «Avui -ahir per al lector- s'ha fet Justícia i sobre aquesta hem de mirar cap endavant, enfortint la millor convivència entre tots nosaltres», proclamà.

Zapatero va començar la seva intervenció remarcant que els fets terroristes de l'11-M són «els més cruels» de la història espanyola. «En conèixer les condemnes amb les quals s'ha castigat els assassins i els seus còmplices, vull en primer lloc i en nom de tots els espanyols recordar les 192 persones que moriren arran dels atemptats i els 1.856 ferits que en sofriren i en sofreixen les seqüeles», afirmà.

També en nom dels ciutadans volgué mostrar la seva «proximitat amb les seves famílies i acompanyar-les i abraçar-les». «Res no pot omplir l'absència que pateixen des d'aquells dies, però avui podran sentir algun consol i un alleujament del seu sofriment, ja que s'ha fixat la veritat dels fets i s'ha establert la responsabilitat dels seus autors, dels que han estat jutjats en aquest procés i dels que se suïcidaren a Leganés», indicà.

Segons el seu parer, la sentència demostra el funcionament «exemplar» de les institucions, com també que els ciutadans poden «confiar en la força de la Llei i en la feina lleial i eficaç dels encarregats d'aplicar-la».

Dit això, volgué reconèixer la tasca de les forces i cossos de Seguretat de l'Estat «per la voluntat que han posat des del dia mateix dels fets en el seu aclariment, en la persecució, la detenció i la posada a disposició judicial dels responsables i en l'aportació de les proves en què s'han fonamentat les condemnes».

També va lloar «la tasca intensa» dels òrgans jurisdiccionals en la instrucció del procés, en la determinació de les responsabilitats, en el judici d'aquestes i en la fixació de la sentència.Segons el seu parer, el comportament de les forces i cossos de seguretat, dels jutges i fiscals i del personal de l'Administració de Justícia han estat «exemplars». «Tots els espanyols podem estar orgullosos d'ells», va proclamar, i asseverà que han fet possible «el judici més ràpid, amb major nombre d'imputats i condemnats que s'ha realitzat al món sobre un atemptat provocat pel terrorisme internacional. Segons Zapatero, han «demostrat la gran fortalesa que té al nostre país l'Estat democràtic de Dret». «Les nostres normes i les nostres institucions són la protecció millor que tenen els ciutadans enfront de l'agressió del terror, i per això aquesta resposta és la que han tingut, tenen i tindran, conforme a la Constitució i a les lleis, tots aquells que intentin alterar per la força la lliure convivència dels espanyols,» va finalitzar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris