nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
11°

Rajoy afirma que donarà suport a qualsevol altra investigació sobre el cas

El «popular» aprofità per vanagloriar-se que fou un govern del PP qui féu les detencions

El líder del PP, Mariano Rajoy, afirmà ahir que el PP ha donat suport a la investigació que ha propiciat la sentència sobre l'11-M i que continuarà donant suport a «qualsevol altra» que avanci «sense límits en l'acció de la justícia, ja que els acusats com a inductors o autors intel·lectuals no han estat condemnats com a tals». En una compareixença davant els mitjans de comunicació a la seu nacional del PP en la qual no admeté preguntes, Rajoy expressà en primer lloc la seva solidaritat i suport i el de tots els militants del seu partit amb les víctimes d'aquells «terribles» atemptats ocorreguts l'11 de març de 2004.

El president del PP volgué deixar «ben clar una vegada més i com sempre» que des del seu partit respecten les decisions dels tribunals de justícia i «singularment» quan es tracta de perseguir, jutjar i condemnar els terroristes. Per això, en la línia d'aquesta sentència, recordà que la majoria dels condemnats foren detinguts «en un temps rècord» per un Govern del Partit Popular. «Aquelles detencions permeteren que s'hagi realitzat el judici, s'hagi condemnat els autors materials i s'hagi evitat la comissió de més atemptats», afegí.Recordà també que el PP ha defensat sempre la necessitat d'investigar «fins als seus darrers detalls tots els aspectes de l'atemptat més greu de la nostra història».

Per això, continuà, «el principal partit de l'oposició ha donat suport a la investigació que ha propiciat la sentència» dictada ahir. I afegí: «Continuarem donant suport a qualsevol altra recerca que permeti avançar sense límits en l'acció de la justícia, ja que els acusats com a inductors o autors intel·lectuals -són els termes que utilitza la sentència- no han estat condemnats com a tals». Mariano Rajoy també destacà la necessitat de «no abaixar la guàrdia davant del terrorisme, sigui aquest del signe i de la naturalesa que sigui», i considerà que allò vist ahir «és la manera millor de lluitar contra els terroristes: duent-los a judici i condemnant-los».

«Aquesta és la política de la derrota del terror que sempre ha defensat i continuarà defensant en el futur el PP», va asseverar. Finalment, tornà a reiterar el record de les víctimes, dels seus familiars i amics. «Ells han patit en primera persona el cop del terrorisme, però han de saber que el conjunt de la societat espanyola i els seus cors estan avui i estaran sempre amb ells», precisà.«Els familiars de les 192 persones assassinades i dels més de 1.800 ferits estaran sempre en el record i en l'afecte no tan sols del PP, sinó del conjunt de la societat espanyola», finalitzà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris