algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

La Generalitat descarta l'opció d'El Prat com a estació provisional per a l'AVE

Àlvarez compta amb la confiança de ZP i diu que no s'ha de «cremar ningú a la plaça pública»

La Generalitat descartà ahir que la nova estació de Rodalies d'El Prat de Llobregat, a Barcelona, pugui acollir l'arribada de l'AVE de forma provisional, després que diverses veus destacassin l'inoperativitat de les instal·lacions i els accessos per acollir tal arribada de viatgers.

I mentre la situació de les comunicacions a Catalunya segueix estancada, la ministra de Foment, Magdalena Àlvarez, tornà ahir a reiterar la seva negativa a presentar la dimissió, perquè té la confiança del president del Govern, José Luiz Rodríguez Zapatero, i no s'ha de «cremar ningú a la plaça pública».

El batle d'El Prat, Lluís Tejedor, afirmà diumenge que les instal·lacions ferroviàries «no estan preparades» per acollir el volum de passatgers que suposaria l'arribada de l'AVE al municipi, encara que fos de forma provisional.

Aquesta mesura, anunciada com a possible per part del secretari d'Estat d'infraestructures, Víctor Morlán, rebé ahir l'aclariment del secretari de Mobilitat de la Generalitat, Manel Nadal, qui la descartà per complet.

En declaracions després d'una reunió amb integrants del Centre de Cooperació d'Operacions Ferroviàries, assenyalà que no seria «gaire oportú» habilitar l'estació, ja que seria pitjor el remei que la malaltia i es complicarien la mobilitat tant dels habitants d'El Prat com dels usuaris de Rodalies».

Per la seva part, des de Sevilla, la ministra de Fomento, Magdalena Àlvarez, va rebutjar de nou oferir el seu lloc a canvi de les responsabilitats després del caos ferroviari a Catalunya.

«Per insistir més no me n'aniré, ho faré exclusivament quan no tingui la confiança de la persona que m'ha nomenat», va assenyalar. Àlvarez apostà per «una anàlisi serena» de la situació i desmentí que s'hagi plantejat la rescissió del contracte a OHL.

«Tractam de fer les coses bé sense haver de cremar en una plaça pública ningú, encara que alguns volguessin,» assegurà en roda de premsa, en la qual garantí que «s'han modificat les prioritats del treball, s'han introduït noves empreses especialitzades i l'empresa es farà càrrec de les despeses addicionals».

Respecte dels terminis de les obres interrompudes pels continus incidents, la titular de Foment va concloure que «estaran acabades quan s'estigui segur que estan perfectament i no hi hagi cap risc.

Àlvarez va titllar de «prioritat» la seguretat, premissa també feta pel secretari d'Organització del PSOE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris