nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
10°

Olarra i Múgica són condemnats a 1.253 anys per l'atemptat a Vallecas

Al brutal atac d'ETA moriren sis persones i 44 en resultaren ferides

Sis assassinats consumats, 44 en grau de temptativa i integració en organització terrorista.

Aquest és el balanç delictiu del brutal atemptat que ETA perpetrà el desembre del 1995 contra una furgoneta de l'Armada a la madrilenya barriada de Vallecas i pel qual els dos exdirigents etarres Juan Antonio Olarra Guridi i Ainhoa Múgica foren ahir condemnats per l'Audiència Nacional a una pena exemplar: 1.253 anys de presó per a cada un.

Una condemna que és superior a la que va demanar la Fiscalia durant el judici, 1.243 anys de presó.

La sentència dictada per la Secció Segona de l'Audiència Nacional considera Olarra i Múgica autors directes del delicte de pertinença a banda terrorista i autors, per la seva cooperació necessària, dels fets que integren els delictes d'assassinats consumats, d'assassinats frustrats i d'estralls.

«Malgrat no haver-hi proves sobre la participació directa dels acusats en la comissió de l'atemptat analitzat», assenyala la sentència, el tribunal els considera «autors per cooperació necessària -i no còmplices-, dels delictes produïts».

El tribunal entén que els dos acusats eren integrants del denominat 'comando Madrid' d'ETA i que, almenys, «s'ocupaven de fer vigilàncies i anotacions sobre objectius de la banda terrorista i, concretament, varen vigilar i varen anotar moviments d'una furgoneta en la qual viatjaven funcionaris civils de l'Armada». Informacions, que varen ser utilitzades per cometre l'atemptat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris