algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Àlvarez assegura que no es rescindirà el contracte d'OHL i que no dimitirà

Blanco diu que quan ZP comet errors, dóna explicacions i no «nega l'evidència» com el PP

69406

Imatge de la ministra de Foment que va atendre els mitjans per explicar la seva postura.

La ministra de Foment, Magdalena Àlvarez, assegurà ahir que en el seu departament no hi ha el «plantejament» de rescindir el contracte adjudicat a la constructora OHL, integrada al grup Villar Mir, per instal·lar la línia d'alta velocitat ferroviària en els accessos a Barcelona, i descartà la possibilitat de dimitir davant les reclamacions formulades pel PP, CiU i ERC. «Hauríem de partir de l'afirmació que ens hauríem plantejat la rescissió del contracte» â"va dirâ"perquè Foment rescindís el contracte adjudicat a OHL, hipòtesi derivada de l'enfonsament sofert a l'andana de l'estació de Bellvitge (Barcelona) durant les obres de l'arribada de l'alta velocitat a la capital catalana.

Per a ella, «no hi ha lloc» per aquest tema, en no existir «aquest plantejament», segons declarà abans de començar un acte públic organitzat a Sevilla pel PSOE. La ministra concretà que l'ordre de paralització emesa per l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) quant a les obres adjudicades a OHL afecten exclusivament un tram de dos quilòmetres corresponent al nou traçat de l'AVE en el seu accés a la capital catalana. Advertí sobre això de que es tracta d'un cas «complex» que «necessita algun temps». «Deman la serenitat necessària perquè es tinguin totes les garanties de seguretat», digué.

Àlvarez explicà a més, que Foment s'ha «plantejat» les «diferents alternatives» que envolten «les decisions que garanteixin la seguretat del reestabliment del servei de Rodalies».

El secretari d'Organització del PSOE, José Blanco, assegurà ahir que el PSOE quan comet «errors» dóna explicacions, tal com farà el president del Govern d'Espanya, José Luis Rodríguez Zapatero, en el Congrés dimecres vinent, i no se'n va «a un vedat de cacera com feia l'exministre de Foment, Francisco Àlvarez Cascos, ni nega l'evidència, com fa el candidat «popular» a la Presidència, Mariano Rajoy.»

En aquest sentit, Blanco qualificà al PP «com el partit de la mentida» perquè han recorregut Espanya dient que el Govern invertia massa a Catalunya i «ara que hi ha problemes, diuen que es deu al fet que no s'ha invertit».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris