muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

Foment rescindirà el contracte d'OHL per executar el darrer tram de l'AVE

La decisió es produeix després de l'enfonsament d'un tros d'andana a Bellvitge

85562

El nou clot originat ahir per les obres de l'AVE afectà devers deu metres de l'andana de l'estació de Bellvitge.

EFE

El Ministeri de Foment té previst rescindir a l'empresa OHL el contracte d'execució de les obres de l'AVE en el tram d'arribada a l'estació de Barcelona-Sants, després que ahir s'enfonsàs un tram de l'andana de l'estació de Bellvitge.La decisió s'hauria pres després d'algunes converses mantingudes aquesta setmana entre el president de la Generalitat, José Montilla, i el president del Govern central, José Luis Rodríguez Zapatero, en relació amb les múltiples incidències ocorregudes en aquestes obres i amb la necessitat de paralitzar-ne els treballs per garantir la seguretat.

Segons explicaren fonts coneixedores d'aquesta decisió, a més de les nombroses incidències i problemes durant les tasques, com l'aparició de diversos clots (sis en dues setmanes), un dels motius principals per a la rescissió del contracte seria l'incompliment dels terminis en l'execució de l'obra assumits per la constructora.Precisament, l'enfonsament ahir de més de deu metres d'una andana de l'estació de Bellvitge arran d'un moviment de terres ha portat l'ens d'infraestructures ferroviàries Adif a paralitzar aquestes feines en un tram d'1'5 quilòmetres per motius de seguretat.

Ahir horabaixa, en declaracions als periodistes, el secretari de Mobilitat de la Generalitat, Manel Nadal, es mostrà molt crític amb l'empresa OHL i assenyalà que els seus responsables «no poden declarar, com ho han fet, que el que està passant és normal», i afegí que «OHL ha perdut molta confiança» arran de les múltiples incidències que han experimentat les obres. El clot d'ahir afectà 10 metres d'andana, si bé no hi provocà danys personals, ja que l'estació esmentada està fora de servei des de dissabte, quan s'interrompé després que les obres de l'AVE afectassin un mur del túnel de les línies de Ferrocarrils de la Generalitat.

A punt de fer Son Espases

El nom de la constructora OHL no és nou a Mallorca. L'empresa de Villar Mir va estar a punt d'aconseguir l'adjudicació de la construcció i el manteniment del futur hospital de Son Espases, tot i haver-ne presentat l'oferta més cara. Al final i després d'una polèmica decisió del Govern el concurs s'acabà condicionant a uns informes i va quedar en mans de la seva competència, el grup liderat per FCC i Dragados de Florentino Pérez. OHL va dur l'adjudicació del nou hospital als tribunals, que encara no ho han resolt.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris