algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

El nombre d'aturats augmenta pel tercer trimestre en 31.900 persones

Tanmateix, la xifra d'ocupats bat un nou rècord i supera els 20'5 milions

El nou rècord d'ocupats, superior als 20'5 milions, no ha evitat que durant el tercer trimestre de l'any l'atur augmentàs en 31.900 persones i l'índex de desocupació s'elevàs fins a situar-se en el 8'03 per cent. Aquest índex, no obstant això, és el segon més baix des de 1978.Segons les dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA), difoses ahir per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), l'esmentada pujada de l'atur situa en 1'79 milions el nombre de desocupats, mentre que la xifra d'aturats ha augmentat.

Aquestes dades, que poden parèixer contradictòries s'expliquen perquè la població activa ha augmentat. El ministre de Treball i Assumptes Socials, Jesús Caldera, va justificar la pujada de la desocupació per l'increment en 175.200 persones de la població activa, ja que si no hagués augmentat tant s'hauria produït un descens de l'atur, com és habitual durant el tercer trimestre de l'any.

Segons Caldera, les dades són «positives i tranquil·litzadores», perquè els més de 20'5 milions de persones que tenen feina posen de manifest que l'economia espanyola continua creant ocupació «amb molta força».També el secretari d'Estat d'Economia, David Vegara, va coincidir en la fortalesa del mercat laboral, i va afegir que les 615.000 ocupacions creades durant el darrer any no han pogut compensar el major creixement de la població activa, que ha augmentat en 641.800 persones, la qual cosa fa que l'atur sigui major.UGT afirmà que aquestes dades reflecteixen que el mercat laboral espanyol manté el seu ritme de creixement.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris