nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

L'atacant té un trastorn greu i rebé atenció psiquiàtrica durant deu anys

L'agressor de la jove equatoriana en els Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), Sergi Xavier Martín Martínez, sofreix un trastorn mental de caràcter greu i ha rebut atenció psiquiàtrica durant gairebé deu anys, segons informà ahir el psiquiatre Alfons Icart, pertanyent a l'equip que l'atengué. Icart, director general de la Fundació Orienta, entitat que agrupa els centres de salut mental infantil i juvenil i els dos hospitals de Dia de Sant Boi de Llobregat (Barcelona), assenyalà que aquest trastorn «té relació amb la infantesa tan traumàtica que patí, en no tenir mare, un pare alcohòlic i criar-se amb una àvia amb moltes limitacions». Els trastorns començaren a fer-se visibles de petit i fou l'àvia de l'al·lot qui demanà una consulta mèdica per indicació dels equips psicopedagògics de l'escola.

L'expert declarà que el jove «ha comès una falta, és responsable dels seus actes i per això hi ha d'haver un càstig, però hi ha d'haver un tractament adequat, perquè no se'l pot deixar al carrer i que pugui cometre un altre acte semblant, ja que per a això tenim serveis d'ajuda». Icart explicà que l'atenció psiquiàtrica del jove s'inicià el 1992 i es prolongà el 1993, però que no se li pogué donar cap programa terapèutic continuat perquè hi acudia de manera molt intermitent, a causa de les dificultats de la família per acompanyar-lo.

Assegura que es continuà atenent l'al·lot durant algun temps més, fins que l'any 2000, quan tenia 14 anys, va estar en un hospital de Dia de salut mental per a adolescents. Segons el psiquiatre, el tractament es mantingué amb moltes dificultats i s'aconseguí formar una personalitat que «més o menys pot funcionar, però amb un fràgil equilibri». Alfons Icart explicà que, l'any 2001, Sergi estava bastant bé i se li donà l'alta de l'hospital de Dia d'adolescents de Gavà, i se li derivà al centre de salut mental i juvenil de Sant Boi per fer-lo un seguiment, però el jove no presentà més.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris