algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Condemna unànime contra l'agressió

El cònsol de l'Equador agraeix el suport i la solidaritat mostrats pel conjunt de la societat catalana

El cònsol de l'Equador a Barcelona, Fredy Arellano, mostrà ahir el seu agraïment «pel suport que ha mostrat la societat catalana». Arellano també afirmà que la menor equatoriana que va ser agredida el passat 7 d'octubre ha afrontat «amb molta valentia» la situació, perquè «no vol que això li torni a succeir a ningú, sigui de la nacionalitat que sigui». El cònsol realitzava aquestes declaracions a l'exterior dels jutjats de Sant Boi de Llobregat, mentre el Jutjat d'Instrucció número 2 d'aquesta localitat decidia si acordava la detenció de l'agressor. afegí que la víctima i la seva família eren «optimistes», encara que sofrien problemes psicològics, per la qual cosa reben suport mèdic de la Generalitat i del Consolat.

Arellano subratllà a més que aquest «no és un cas majoritari, ja que Catalunya «és molt solidària i ha ajudat molts d'equatorians», subratllà. I reafirmà el seu agraïment al Parlament i als mitjans de comunicació «que s'han fet ressò de la notícia». D'altra banda, María Fernanda Espinosa, la ministra equatoriana de Relacions Exteriors, declarà que l'objectiu del Govern del seu país és «obtenir una sanció exemplar per al culpable» i que «no hi ha exageració possible quan es comet un acte xenòfob i racista», afegí. «Hi aplicarem de manera conjunta tot el pes de la llei i arribarem fins a les darreres conseqüències», assegurà.

La societat civil també volgué mostrar el seu suport a la menor. Devers 250 persones es manifestaren ahir a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per condemnar l'atac. La protesta fou convocada per SOS Racisme i per les associaciones equatorianes de Catalunya. El tractament de l'agressió observat als mitjans fou criticat ahir per experts en menors i per professionals de la informació, que lamentaren el grau en què s'ha «sobredimensionat» la notícia.

La reemissió contínua de les imatges de l'agressió i les posteriors de la víctima i de l'agressor, són un fet que la fiscal de Menors del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, Teresa Gisbert, considera una «errada». «L'al·lot estarà encantat que la seva actitud hagi tingut tanta de fama», ha assenyalat Gisbert. En aquest sentit, el Consell Audiovisual de Catalunya recordà la seva recomanació de preservar la identitat dels menors víctimes d'agressions i d'evitar la seva persecució per cambres i micròfons.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris