algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

El PP recusarà tres magistrats del sector progressista del Constitucional

El PSOE distingí entre «els sòlids fonaments jurídics» del Govern i l'intent d'«interferir» en la Justícia

84672

Eduardo Zaplana, ahir abans de començar la roda de premsa per anunciar la decisió del PP.

La batalla dels dos grans partits per agafar les regnes del Tribunal Constitucional en les deliberacions que ha de mantenir sobre el recurs del PP a la Llei Orgànica que regula aquest organisme (LOTC), podria acabar per anul·lar per complet l'Alt Tribunal. El portaveu del PP en el Congrés, Eduardo Zaplana, confirmà ahir la intenció del seu partit de recusar tres magistrats de l'organisme en el debat sobre la LOTC, en la qual el Govern ja té recusats dos magistrats.

En una roda de premsa en el Congrés dels Diputats, Zaplana no precissà el nom dels tres magistrats que el PP pretén recusar, però sí que els fonaments jurídics per presentar la recusació seran «similars» als que el Govern ha presentat per apartar de les deliberacions de la LOTC dos membres del sector conservador del Constitucional, Roberto García Calvo i Jorge Rodríguez Zapata. L'Advocacia de l'Estat basà la seva recusació en el fet que aquests dos magistrats prejutjaren l'objecte del litigi en una missiva a la presidenta de l'organisme en la qual li expressaven la seva disconformitat amb la norma.

Segons el PP, que admeté que la iniciativa de la formació és una resposta al moviment de l'Executiu, les recusacions plantejades pel Govern són «insòlites» i «obren un camí que mai no s'havia recorregut». En tot cas, Zaplana considerà que «els motius que s'imputen a uns han de servir per a tots», perquè «si s'han fet les mateixes valoracions i s'han pres les mateixes decisions, s'ha de jutjar tothom pels mateixos paràmetres. «La recusació és perquè els arguments serveixin per a tots», afirmà.

Tanmateix, Zaplana diferencià entre les impugnacions del Govern, que tenen una «intencionalitat política claríssima», i les que realitzarà el PP, que tenen com a objectiu «posar en coneixement dels qui han de prendre la decisió que aquestes situacions no afecten només dues persones». «No pot ser que alguns arguments serveixin per a uns i no per als altres», resumí el portaveu del PP, partit artífex del recurs contra la LOTC, que preveu la pròrroga del mandat de la presidenta i el vicepresident fins que no hi hagi substituts per al càrrec. Igual que Zaplana, el portaveu del PSOE en el Congrés, Diego López Garrido, marcà distàncies entre les recusacions presentades pel Govern i les que ara presentarà el PP, ja que les primeres tenen «sòlids fonaments jurídics», i les dels populars només són per «interferir en el seu funcionament».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris