cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Admesa a tràmit la querella contra l'AVT per injúries contra el Govern

Alcaraz diu que la querella és un «gest covard» utilitzat per l'Executiu

Les al·lusions al procés de diàleg del Govern amb ETA del president de l'Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT), Francisco José Alcaraz, podrien ser constitutives d'un delicte d'injúries. Per aquesta raó, l'Audiència Nacional ha obligat el jutge Ismael Moreno a admetre la querella interposada per l'Associació d'Advocats Demòcrates per Europa i que per juliol havia rebutjat. Alcaraz considera que l'Executiu s'aprofita d'un «gest covard», ja que s'ha servit de «lacais» i de «servidors» per interposar la querella.

Alcaraz féu declaracions com que «la ruptura del diàleg després de l'atemptat de la T4 és un parèntesi que tant ETA com el Govern han ideat per reprendre el procés», o «el diàleg amb ETA suposa legitimar els centenars d'assassinats i els milers de ferits provocats per la barbàrie terrorista»; o «Zapatero és l'ambaixador d'ETA: el president fa temps que parla, sent i sofreix com els terroristes mateixos».

Aquestes crítiques podrien suposar per al president de l'AVT una pena d'entre 12 i 18 mesos de presó, en cas de ser condemnat per un delicte d'injúries contra l'Executiu. I és que la Secció Quarta de la Sala de la Sala Penal de l'Audiència Nacional ha obligat el jutge d'Instrucció Ismael Moreno a admetre una querella que rebutjà el passat 3 de juliol. Tanmateix, la Secció Quarta entén que en les paraules d'Alcaraz hi concorren «dos grups de delictes diversos que tenen en comú la protecció dels Poders i les Institucions de l'Estat contra atacs procedents dels particulars».

«Les declaracions del querellat són en la seva immensa majoria referides al Govern en conjunt i no referides a l'honor» del president de l'Executiu, afegeix l'acte. En canvi, el magistrat Moreno havia entès que José Luis Rodríguez Zapatero era «el vertader destinatari de les expressions» i que no es podien considerar referides al «Govern de la nació». De la seva banda, l'AVT, en un comunicat, considerà ahir la querella contra el seu president, com «un exemple patent dels atacs i el menyspreu que han patit les víctimes durant aquesta legislatura.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris