nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
12°

Un vaixell espanyol rescata 40 immigrants a les costes de Líbia

La història es repeteix. De nou, un vaixell espanyol salva la vida de mig centenar d'immigrants subsaharians que es trobaven en una pastera en aigües líbies. El Corisco, amb base a la localitat alacantina de Santa Pola, albirà una embarcació la matinada de dissabte. Procedí a la seva evacuació i al seu trasllat al port de Trípoli (Líbia), on encara espera rebre el permís de les autoritats del país perquè els 'sense papers' puguin desembarcar allà.

Un total de 42 homes, cinc dones i tres al·lots es trobaven dissabte a la deriva en aigües líbies quan un pesquer espanyol procedí al seu rescat. Els immigrants estaven bé, però la seva embarcació, una zodiac, es trobava enmig de l'oceà quasi desinflada, per la qual cosa la tripulació del Corisco els rescatà.

El problema és que les autoritats de Líbia no han autoritzat la desembarcada del grup rescatat, per la qual cosa les condicions en les darreres hores al petit Corisco, cada vegada són més complicades .

El Servei Marítim espanyol i el Ministeri d'Afers Estrangers s'han posat ja en contacte amb les autoritats líbies que, de moment, no s'han pronunciat si autoritzen l'atracada o no del pesquer. Les reduïdes dimensions de l'embarcació i el temporal que afecta la zona està dificultant les hores d'espera.

A més, el Corisco tornava a base, a Santa Pola d'aquí a 15 dies pel fet que les vitualles són escasses. El seu patró mostrava aquest matí el seu malestar pel reiterat comportament de les autoritats de Trípoli en aquests rescats. «És un vaixell gran, de 22 metres, però és per a la tripulació i poc més. Porten el menjar just per a ells per al temps que hi haurà fora de casa», explica l'armador del Corisco, Pepín López, després amb el seu germà a bord del vaixell.

De moment, els dotze tripulants espanyols del Corisco, que és portuguès, esperen encara les converses entre les autoritats i l'ambaixador espanyol a Líbia, Joaquín Pérez Villanueva, i el seu homòleg portuguès per permetre al pesquer que desembarqui els immigrants rescatats.

La Generalitat, a través de la Conselleria d'Agricultura i Pesca, es troba en «contacte permanent» amb les ambaixades d'Espanya a Portugal i Líbia i el Ministeri d'Afers Estrangers, en espera que en les pròximes hora es pugui produir la desembarcada a Líbia dels immigrants.

D'altra banda, una nova onada d'immigració arribà ahir a les costes de les Canàries. El grup més nombrós el formaven un total de 90 immigrants que viatjaven en un cayuco que fou detectat a primera hora del matí a 14 milles de la costa de Tenerife i que posteriorment fou escortat fins a la platja de Los Cristianos a Tenerife. A més una altra pastera amb 19 magribins arribà al sud de l'illa de Fuerteventura i 16 dels seus ocupants eren menors d'edat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris