nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

El jutge Garzón investiga si la Caixa i el BBVA no respectaren el bloqueig dels comptes del Fórum

El jutge de l'Audiència Nacional, Baltasar Garzón, decidí ahir obrir una peça separada per investigar si BBVA i «la Caixa» no respectaren l'ordre de bloqueig de comptes disposat pel Jutjat Central d'Instrucció número 5 després de la intervenció de Fórum Filatélico, el maig de 2006.

Així ho indica un acte del jutge Garzón, en el que accepta la petició de la Fiscalia Anticorrupció per obrir una peça separada per aquest motiu en el cas que se segueix contra els consellers i el president de Fórum Filatélico, Francisco Briones, per estafa, blanqueig de capitals, delicte contra la Hisenda Pública, insolvència punible i administració deslleial.

Segons el parer dels administradors concursals, nomenats pel Jutjat Mercantil número 7 de Madrid per tramitar la insolvència de Fórum Filatélico, després que Fórum fos intervingut i el jutge ordenàs el bloqueig dels seus comptes, «la Caixa» practicà càrrecs per imports de 3'73 milions d'euros, i el BBVA, d'1'8 milions.

Segons la seva opinió, les entitats financeres facilitaren que es disposàs d'aquests 5'52 milions d'euros, la qual cosa ha estat motiu perquè el jutge Baltasar Garzón iniciï una peça separada d'investigació anomenada «BBVA i la Caixa», per a què ambdues entitats es personin en el procediment i defensin els seus arguments.

En cas de guanyar aquest hipotètic litigi, segons fonts jurídiques, aquestes quantitats recuperades s'unirien als 922'79 milions de massa activa que té l'entitat per fer front a un passiu de 3.766 milions d'euros.

Ja el maig d'aquest any, el jutge Garzón requerí a BBVA i «la Caixa» perquè abonassin les quantitats que devien a Fórum Filatélico posteriorment al bloqueig judicial, ordenat a través de l'Associació Espanyola de Banca (AEB) el 9 de maig de 2006 a les 12.39 hores.

Segons fonts de «la Caixa», aquesta entitat «abans de rebre l'ordre de bloqueig, ja va retrocedir l'avançament a Fórum Filatélico SA. dels rebuts girats per aquesta a càrrec dels seus clients, sense incomplir en cap moment les ordres de l'Audiència».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris