nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
13°

Blanco acusa Rajoy d'«agitar els seus perquè hi hagi trull el 12 d'octubre»

El Govern acusa el Partit Popular d'«exhibir actituds que recorden una altra època»

Menys de 24 hores abans de la celebració de la festa nacional espanyola, continuava la tensió dialèctica entre el Govern, el PSOE i el PP arran de la solemne declaració institucional que va fer el líder dels populars, Mariano Rajoy.Així, el secretari general dels socialistes, José Blanco, va acusar Rajoy i el PP «d'agitar els seus perquè hi hagi trull el dia de la Festa Nacional».En el seu blog personal i amb el títol Rajoy vol trull, acusa els populars «una vegada més, d'apoderar-se dels símbols d'Espanya», ja que «pretenen utilitzar-los com a instrument d'agitació, en contra de tots els espanyols que no pensen com ells». En qualsevol cas, considera que el PP «no enganya ningú», perquè «manipular els símbols de tots no és patriotisme, és justament el contrari».

Així, argumenta que «quan varen tenir responsabilitats de Govern varen ser prepotents, mentiren i menysprearen la voluntat dels espanyols». Ara que estan a l'oposició "va continuar", «la seva oferta al país han estat fal·làcies, tensions, manipulacions i absència absoluta de propostes». Amb tot, el secretari d'Organització del PSOE resumeix la seva opinió reduint a sigles l'actuació del PP, «podem dir que el PP ha practicat durant tota la legislatura una OPA, oposició sense propostes ni alternatives.»

Del seu costat, la vicepresidenta de l'Executiu, María Teresa Fernández de la Vega, va arribar a qualificar el vídeo de «mala ocurrència amb una posada en escena estrident, demagògica i sectària», i va acusar el president del PP d'«exhibir actituds que recorden una altra època». Per això, realitzà una crida als dirigents populars i considerà que «haurien d'asserenar-se» i abandonar «aquesta línia de la confrontació i de la utilització partidària de les coses de tots». Per la seva banda, Rajoy no volgué ahir entrar en polèmiques entorn del format del vídeo en el qual va llegir la solemne declaració institucional. Sí que s'hi pronuncià el portaveu del partit, Eduardo Zaplana, que va criticar que «l'instint immediat» del PSOE fos un intent de «mecanisme de censura».Acebes trobà «una pena» que no se'ls hagi acudit ni «al PSOE ni al Govern» un vídeo de característiques semblants o «dir als seus companys que governen en ajuntaments com el de Sant Sebastià que hi posin la bandera d'Espanya per complir la sentència del Tribunal Suprem».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris