algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

Gallardón assegura que «tots» els símbols o plaques franquistes són en dependències del Govern

El PSOE recorda els més de 160 carrers amb noms preconstitucionals a Madrid i demana que es canviin

Després de deixar clar que no manté cap criteri diferent respecte al del seu partit en relació amb la futura llei de memòria històrica, el batle de Madrid, Alberto Ruíz Gallardón, afirmà que complirà la norma quan estigui vigent, però que aquesta és una llei que els socialistes «han fet per a ells mateixos», perquè «tots» els símbols o plaques on és el nom de Franco a Madrid són en dependències de l'Administració General de l'Estat».

En aquest sentit, assegurà que encara existeixen plaques en les quals s'esmenta a Franco i altres símbols franquistes, per exemple, al Palau de la Moncloa, a la seu del Ministeri d'Hisenda del carrer d'Alcalà i en la de l'Exèrcit de l'Aire, en una comissaria i en el centre de formació de la Policia Nacional a Canillejas.

Després d'aquestes declaracions, el portaveu municipal del PSOE a Madrid, David Lucas, exigí, en nom del seu grup, a Gallardón, que «elimini els més de 160 carrers amb noms franquistes» que encara avui existeixen a la capital espanyola.

En plena tramitació de la llei de memòria històrica per part del Govern, Lucas es preguntà «com és possible» que Ruiz Gallardón faci aquestes declaracions.

«És increïble que una persona que ha rebutjat propostes del ple per eliminar més de 160 carrers amb noms franquistes, noms de persones que van alterar l'ordre que tots els espanyols havien establert constitucionalment, es permeti el luxe de dir sobre això que tots els símbols preconstitucionals que encara queden a la ciutat són en edificis que gestiona el PSOE, quan aquestes vies encara continuen existint a Madrid», explicà Lucas en declaracions als mitjans de comunicació.

Per això, l'edil va recordar al regidor que «ha de fer un esforç addicional per treure aquests noms dels carrers madrilenys i no preocupar-se tant del que passa fora».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris