nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

ZP diu que «la dreta vol confrontació fins en coses en què estam d'acord»

Afirma que els populars volen fer del 12-O un acte electoral

«La dreta d'aquest país vol confrontació fins en les coses en les quals hi ha d'acord». Aquest és el missatge principal que volgué enviar el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, sobre l'actitud del PP en els darrers anys. Així, Zapatero va acusar el principal partit de l'oposició de voler «contesa i confrontació» en temes en els quals comparteixen opinió, com el «no» al lehendakari Juan José Ibarretxe, la bandera «que és de tots» o «el gran paper de la monarquia». A més, el líder socialista va acusar els populars de voler fer del pròxim 12-O un acte de campanya electoral.

Durant la clausura de la Conferència Política del PSM, al palau de congressos del Campo de las Naciones (Madrid), Zapatero va acusar la dreta espanyola de voler «contesa i confrontació» tant sí com no, fins i tot en «les coses en les quals estam d'acord». Així, va emfatitzar que comparteixen el «no» a la consulta sobiranista que planteja Ibarretxe, que hi hagi «una bandera per a tots» i va apuntar que ambdós estan «molt d'acord» en el «gran paper de la monarquia en la consolidació i el desenvolupament de la democràcia». Davant d'això, el president de l'Executiu va llançar un missatge al PP en què li adverteix que encara que vulguin contesa, el seu partit no està disposat a «confrontar».

Bandera  

Dit això, va insistir que de la bandera, «ningú se n'hauria d'apropiar» perquè és «de tots». Amb ironia, va admetre que entorn de l'ensenya es pot tenir «alguna diferència» , però sobre «on» es posa. En aquest punt, va declarar que, amb el seu Govern, sens dubte la bandera espanyola ha d'estar sempre al costat de la de les Nacions Unides (ONU) «i no amb altres accions».

Després d'aquestes paraules, Rodríguez Zapatero va mostrar el seu «orgull» per representar un país «amb la bandera de tots», que és el que més incrementa l'«ajuda a la cooperació».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris