nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

016, nou telèfon confidencial per denunciar la violència domèstica

No apareixerà a les factures, ni deixarà cap rastre a la marcació

El 016 és el número de telèfon que poden marcar totes aquelles persones que vulguin denunciar un cas de maltractaments, ja sigui víctimes o familiars i amics de les mateixes. Una nova campanya institucional per difondre la seva creació fou presentada ahir per la secretària general de Polítiques d'Igualtat, Soledad Murillo, qui destacà la gratuïtat i la confidencialitat del nou telèfon que porta funcionant més d'un mes. Així, anuncià que el 016 «mai no es mostrarà a cap factura de telèfon i desapareixerà de la marcació» en acabar la trucada, ja que «sabem que l'agressor controla, i que una de les maneres de fer-ho és per telèfon».

El nou número va entrar en servei el passat 3 de setembre, després que el Ministeri de Treball i Assumptes Socials costejàs la seva posada en marxa.

A partir de demà, es difondran tres anuncis televisius diferents, un d'ells dirigit a les persones amb discapacitat auditiva, falques radiofòniques o insercions publicitàries. A més, es difondran a través de publicacions mèdiques o farmacèutiques, ja que són els sectors professionals que millor poden detectar el problema.

Segons va explicar la mateixa Murillo, el 016 és un servei disponible les 24 hores del dia i de manera confidencial i gratuïta, on les dones víctimes de maltractament reben informació sobre els seus drets en matèria d'ocupació, serveis socials, ajuts econòmics, recursos d'informació, d'assistència i d'acollida disponibles.

També va indicar que el servei «estarà disponible en francès, en anglès i en les llengües cooficials de l'Estat», i que un localitzador situarà la trucada per oferir els serveis necessaris el més aviat possible».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris