algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
14°

Enel i Acciona tanquen la seva OPA per Endesa en assolir fins a un 92'06 per cent del capital

L'oferta fou acceptada pel 85% dels títols als quals anava dirigida l'oferta presentada per les empreses

La batalla per Endesa arriba a la seva fi. Enel i Acciona han aconseguit el control del 92'06% del capital social d'Endesa.Aquests fets tenen lloc després d'haver assolit a través de la seva OPA conjunta el 46'05% addicional de l'elèctrica, que se sumen al 46'01% que ja tenien en el seu poder.

Segons les dades publicades ahir per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), l'oferta ha estat acceptada per més del 85% dels títols als quals anava dirigida.Es tanca una de les OPA més accidentades i la més llarga de la història mercantil a Espanya amb el final d'una oferta, que valora la companyia elèctrica presidida per Manuel Pizarro en un poc més de 42.500 milions d'euros.

Enel i Acciona anunciaren ahir que tanquen amb èxit la seva oferta per Endesa després de dos anys de llargues batalles.L'oferta d'Enel i d'Acciona fou acceptada per 487.601.643 accions, la qual cosa representa el 85'30% dels títols als quals anava dirigida l'OPA.

Del total d'accions que varen acudir a l'OPA, 4.541.626 títols corresponen a l'oferta nord-americana.La CNMV constata que l'oferta ha tingut un «resultat positiu», ja que el nombre d'accions, acollides a la declaració d'acceptació, supera el límit mínim fixat pels oferents per a la validació d'aquesta.

Enel i Acciona havien condicionat l'èxit de l'operació a la compra de més del 50% d'Endesa, així com a una modificació dels estatuts que eliminàs els blindatges sobre el poder de vot a la companyia i modificàs el règim d'incompatibilitats del Consell. Ambdues condicions han quedat complertes.

L'èxit de l'OPA estava garantit ja que el mínim del 50% estava assegurat amb la suma de la participació d'Enel i d'Acciona (46%) a les de Caixa Madrid i a la SEPI.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris