algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
15°

El Govern descarta prohibir l'ús del vel islàmic a les escoles pel cas «puntual» de Shaima Saidani

S'estén una polèmica entorn a la regularització

El cas de Shaima Saidani, l'al·lota musulmana de 9 anys, a qui el seu col·legi va prohibir assistir a les classes si portava hiyab, ha obert el debat sobre la regularització del seu ús en llocs públics i, en especial, en centres educatius.Tanmateix, les opinions són diverses entorn del tema entre les principals associacions relatives a l'àmbit educatiu.

Mentre que des del Govern es descarta regularitzar la situació en considerar aquest fet com una cosa «puntual», la Federació d'Associacions de Mares i Pares de l'Escola Lliure de Catalunya (Fapel) veu necessària la regularització de l'ús del mocador islàmic. D'altra banda, l'associació laica Confederació Espanyola d'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (CEAPA) rebutja el seu ús, mentre que la Federació Espanyola de Religiosos d'Ensenyament (FERE), opta per deixar la qüestió a elecció de cada centre educatiu.

La situació viscuda en els darrers dies per Shaima Saidani provocà l'obertura d'un debat en el qual hi ha opinions molt diverses sobre l'ús d'elements religiosos en llocs públics i, en especial, en els centres educatius. D'aquesta manera, el tema central aborda la possibilitat de la regularització de l'ús del mocador islàmic per part del Govern o de les comunitats autònomes per poder actuar davant d'una hipotètica situació similar. Per a alguns, la qüestió necessita ser reglada i per a d'altres és una cosa aïllada la qual no mereix ser centre d'un debat públic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris