algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Detinguts per ordre de Garzón el cap de Batasuna i la portaveu d'Askatasuna

Els dos arrestats participaren el passat setembre en una marxa en favor dels presos d'ETA

81736

Imatge d'arxiu on es pot veure la manifestació proetarra en la qual participarem els arrestats.

El dirigent de Batasuna Joseba Àlvarez i la portaveu del col·lectiu d'ajuda als presos d'ETA, Oihane Aguirre, foren detinguts ahir per la Policia Nacional, per ordre del jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón, que els acusa de reincidir en el delicte de pertinença a organització terrorista.

La seva detenció es relaciona amb la participació d'ambdós el passat dia 9 de setembre en una manifestació proamnistia duta a terme a Sant Sebastià, informaren ahir fonts jurídiques. Tots dos compareixeran davant del titular del Jutjat Central d'Instrucció número 5 dijous vinent. Àlvarez ja es troba imputat al costat de 36 membres més de Batasuna pel delicte de pertinença a organització terrorista en el sumari pel qual Garzón investiga el finançament del partit il·legalitzat a través d'un entramat d'herriko tavernes.

Per la seva part, Oihane Aguirre ha estat investigada pel jutge per la seva vinculació amb Askatasuna i el seu precedent, Gestores Pro Amnistia, en nom de les quals ha convocat manifestacions i actes públics. Es tracta de la tercera detenció ordenada per Garzón relacionada amb la participació de diferents dirigents de l'esquerra abertzale en l'acte del dia 9, que va ser prohibit per la subdelegació d'Interior del Govern basc. El magistrat ja ordenà l'arrest del dirigent de Gestores Proamnistia Juan María Olano per intervenir en la manifestació i dictà presó incondicional en contra seu per reiteració del delicte de pertinença a organització terrorista i inducció al terrorisme de carrer.

Baltasar Garzón ordenà l'empresonament d'Olano perquè va considerar que «com a representant d'Askatasuna, directament o sota el denominat Moviment Proamnistia,» va tractar d' «escenificar un autèntic desafiament a les institucions incitant a la comissió de delictes terroristes» durant la seva participació en la manifestació.

El jutge destacà llavors que l'acció d'Olano s'emmarcava «en el conjunt d'accions terroristes gravíssimes desenvolupades per ETA», i així mateix, explicà que va realitzar «diverses crides a través dels mitjans a participar en l'acte».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris