algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

ZP afirma que «Ibarretxe s'equivoca de país, de continent i de segle»

Li adverteix que el Parlament i els bascos «diran no» a la consulta

«Quan arribà al Parlament li vam dir que no». «Després els ciutadans a Euskadi a les urnes li van tornar a dir que no i, ara, passarà el mateix». El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, comparà ahir el pla Ibarretxe rebutjat pel Congrés el 2005 amb l'actual proposta de referèndum d'autodeterminació i es mostrà segur que el poder legislatiu i l'electorat basc rebutjaran de manera unànime aquesta consulta «il·legal» del lehendakari, Juan José Ibarretxe. El president del Govern, en la seva intervenció a la IV Festa del Camp que Unions Agràries celebrà a Silleda (Pontevedra), fou molt clar amb una iniciativa de Juan José Ibarretxe que, segons el seu parer, seguirà el mateix camí que el seu pla sobiranista del 2005. «Li direm que no amb raons i els ciutadans d'Euskadi també li diran que no a propostes equivocades, sense sentit i que no afavoreixen en res la convivència ni el futur d'Euskadi, a més de no respectar la legalitat. Si és que intentàs arribar a això», sentencià.Així, Zapatero instà Ibarretxe que aquest plantejament «il·legal» «no és el que necessita la societat basca» sinó que respon a les seves «necessitats electorals».

En aquest sentit, exposà que el lehendakari «s'equivoca de país, de continent i de segle» perquè «som a l'Espanya constitucional, a l'Europa unida i al segle XXI». En aquest sentit, incidí que «en una democràcia si arriba una il·legalitat, es repara legalment» i que, igual com va ocórrer amb el pla Ibarretxe el 2005, que fou rebutjat al Congrés, la seva nova proposta tindrà la mateixa destinació «perquè preval la Constitució, l'Estat de Dret i la Llei.»

Finalment, el president va discernir entre els polítics «responsables», que tenen ànim de «resoldre conflictes», i els «mals polítics» que «exageren per elevar el preu de la victòria». «Aquest Govern aplicarà la llei com fa un estat democràtic, amb fermesa per resoldre conflictes, no per avivar-los», va assegurar Rodríguez Zapatero.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris