nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Trànsit deixarà doblers als joves per obtenir el carnet de conduir

La DGT posarà en marxa el nou programa el pròxim novembre

La Direcció General de Trànsit (DGT) posarà en marxa a partir del pròxim mes de novembre el programa «Permís de Conduir per un euro al dia», dirigit a joves espanyols i estrangers residents a l'Estat espanyol d'entre 17 i 25 anys que no siguin titulars d'un permís de conduir classe B. Així ho anuncià ahir el ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, en una roda de premsa després de reunir-se amb una delegació del Consell de la Joventut d'Espanya (CJE) per analitzar els problemes de seguretat viària que afecten els joves.

Pérez Rubalcaba, que comparegué amb el director general de la DGT, Pedro Navarro, explicà que aquest programa facilitarà als joves la concessió de préstecs sense interessos, durant tres anys, a canvi que els beneficiaris participin en un programa de formació en seguretat viària. L'objectiu d'aquesta iniciativa, segons Rubalcaba, és facilitar a aquest col·lectiu l'accés al permís de conduir, «subministrar-los crèdits a interès zero que pagaran en tres anys, mitjançant un euro diari, a canvi que es formin deu hores teòriques en seguretat viària».

D'aquesta manera, hi haurà més joves amb permís de conduir però amb millor formació en seguretat viària, comentà el ministre, que expressà el seu convenciment que aquesta iniciativa, de la qual es beneficiaran entre 80.000 i 100.000 joves, serà un èxit. Entre els beneficis d'aquesta iniciativa destacà que augmentarà el nombre de joves amb permís de conduir i, per tant, n'hi haurà menys que condueixin sense la corresponent llicència, i es facilitarà l'accés d'aquest col·lectiu al mercat de treball. El president del Consell de la Joventut d'Espanya, Esteban Ruiz, hi manifestà la seva absoluta col·laboració.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris