lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

El soldat mallorquí i el company evolucionen bé de les seves ferides

Juan Paz Soler es posa en contacte amb la mare, que viu a Palma

El soldat mallorquí ferit en l'atemptat al Líban, Juan Paz Soler, va poder, per fi, posar-se ahir en contacte amb la seva mare, Purificación Soler, que viu a Palma, per tranquil·litzar-la. Sols va poder articular diverses paraules, però suficients: «Estigues tranquil·la mamà, estic bé, estic bé». La seva mare, després de dos dies pendents d'aquesta telefonada, indicava que «estava una mica estabornit i sedat, per la qual cosa ha dit poques paraules. Jo li he indicat que tots l'estimam molt i que torni a Palma com més aviat millor. Fins que no estigui de tornada, la meva intranquil·litat no desapareixerà, perquè en les imatges de televisió espanyola l'he vist malament, però cal donar gràcies a Déu que no li hagi passat res més greutot».

El cap de la Direcció de Personal de la Comandància General de Balears, el coronel Bartolomé Cabot, ha estat, en aquest sentit, la persona d'enllaç entre la unitat en la qual està destinat Juan Paz Soler, l'hospital Sidón, al Líban, i la família del soldat, i visità en alguna ocasió la casa dels pares. La mare del soldat afirma que l'Exèrcit «s'ha entregat, el tracte ha estat molt bo i han estat allà per tranquil·litzar-nos.

En les declaracions realitzades per Juan Paz Soler als corresponsals de TVE en l'hospital de Sidón, en relació amb les causes de l'atemptat, malgrat reconèixer la població libanesa el treball humanitari del destacament espanyol, va comentar un gol estabornit: «No sé què ha estat això. No ho tenc gaire clar». El director de l'hospital de Sidon, Hamad Harrawi, declarava ahir a TVE que la vida dels soldats ferits (Juan Paz Soler i Enrique Vázquez) no corria gens de perill, «tenen cremades de segon grau i en dos dies podran viatjar, per estar en una setmana d'alta. Els dos evolucionen bé de les cremades», va assenyalar.

Juan Paz Soler viatjarà a l'hospital militar Gómez Ulloa de Madrid, on acabarà de recuperar-se de les seves ferides, fins i tot que li donin l'alta.

D'altre costat, personal de l'Exèrcit de Terra indicà, respecte a l'atemptat, ha destacat que el fet que hagin salvat les seves vides els dos soldats és «miraculós per la quantitat d'explosiu, ja que un BMR blindat no suporta una explosió d'aquestes característiques, que va provocar la mort de sis soldats i ferides a dos més».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris