bruma
  • Màx: 16°
  • Mín:

Milers de militars acomiadaren els sis soldats a la base Cervantes

Alonso assistí a l'homenatge i alabà la noble missió de les tropes

Les tropes espanyoles destinades al Líban oferiren ahir honors als sis soldats morts el diumenge en un atemptat terrorista amb un funeral militar celebrat en la base Miguel de Cervantes, a Marjayún, i al qual assistiren el ministre de Defensa, José Antonio Alonso. Les restes mortals dels sis soldats, tres d'ells d'origen colombià, arribaren a la base aèria de Torrejón (Madrid) entorn de les 23.00 GMT a bord d'un avió Airbus de la Força Aèria d'Espanya, el mateix que va utilitzar la delegació espanyola per al seu desplaçament. Prèviament al funeral, i davant dels taüts, el ministre dirigí unes paraules a la tropa i els comandaments sobre els soldats morts, de qui destacà que deixaren la seva vida treballant en una missió «noble i decent per a la pau en una zona del planeta necessitada especialment i per a la qual el nostre treball és indispensable més que en qualsevol altre lloc».

Després de fer ressaltar el treball «magnífic i excel·lent» dels militars espanyols subratllà el seu coratge i determinació per servir Espanya. Alonso imposà sobre els fèretres les condecoracions concedides als morts per la seva participació en la missió de la Força Interina de les Nacions Unides al Líban (FINUL). Després, en l'acte d'homenatge als caiguts, diversos companys dels morts ploraren quan es va cantar la cançó del paracaigudista, cos a què pertanyien els morts.

Prèviament un equip de la Guàrdia Civil, que havia viatjat amb la delegació espanyola, identificà en set hores els cadàvers. El ministre de Defensa visità els dos militars ferits en l'atac abans del funeral i que estan ingressats en l'hospital libanès de Sidón, en les proximitats de la base espanyola. Alonso indicà a més que els soldats Enrique Vázquez i Juan Paz són fora de perill, evolucionen «molt favorablement», mantenen un «bon ànim» i estan plenament conscients. Ambdós, segons agregà el ministre, estaran uns dies més en l'hospital libanès abans de ser traslladats a Espanya per reposar en la la seva convalescència de lleus cremades en el cos.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris