nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

ETA prometé desarmar-se dies abans que el PSOE rebutjàs un acord polític

Segons «Gara», presentà el maig una proposta on marcà el 2012 com el final del camí

ETA es va comprometre a «desactivar la lluita armada i a desmantellar les seves estructures militars» dies abans que es fes, entre membres del PSOE i Batasuna, la reunió que va posar fi al procés de negociació amb l'organització armada, segons publicà el diari Gara ahir.

L'esmentat encontre es va celebrar el passat 21 de maig en una ciutat europea i allà, el PSOE va rebutjar l'última proposta presentada per Batasuna, la qual cosa va provocar el final de les negociacions.

La proposta d'ETA, que incloïa nou punts i concretava la que havia efectuat el desembre de 2006, va ser realitzada en els primers dies del mes de maig.

En l'esmentada proposta, ETA prometia desmantellar les seves estructures militars i desactivar la lluita armada, demanava la unitat territorial d'Alava, Biscaia, Guipúscoa i Navarra i el dret de la ciutadania basca a decidir el seu futur, reclamava l'alliberament de presos polítics amb malalties greus i l'acostament de la resta de presos al País Basc, i exigia la legalització d'ASB i la derogació de la Llei de Partits.

El text presentat incidia que l'acord polític propiciaria que el conflicte fos superat i plantejava fins i tot un calendari definit per desenvolupar els canvis necessaris: de 2008 a 2012, sent aquest l'any que havia de marcar el final del camí.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris