muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

UPN donarà suport al candidat del PSN per evitar que Na-Bai ocupi la presidència

Blanco veu «verd» el pacte amb Nafarroa Bai però afirma que no faran costat als «populars»

98014

El secretari d'Organització del PSOE, José Blanco.

El comitè executiu d'UPN acordà ahir donar suport amb els seus vots al candidat del grup socialista que sigui proposat pels socialistes navarresos per ocupar la presidència del Parlament de Navarra. Segons informà el partit, aquesta decisió s'adopta davant de la hipòtesi sospesada que el càrrec el pugui ocupar un membre de la candidatura de Nafarroa Bai. En aquest sentit, el candidat de Na-Bai a la Presidència del Govern foral, Patxi Zabaleta, afirmà que UPN «intenta sabotejar el que han dit els electors navarresos» amb el seu suport al candidat del PSN i afegí que «l'obsessió d'UPN és que Nafarroa Bai no formi part del Govern». El pròxim dimecres, dia 20 de juny, es constitueix el Parlament de Navarra i en l'esmentada sessió seran elegits els membres de l'òrgan de govern del mateix; president, vicepresidents i secretaris. En aquest sentit, UPN donà suport al candidat dels socialistes navarresos «tenint en compte que el Parlament de Navarra representa el poble navarrès» i és la «primera institució de la Comunitat foral».

«I considerant els posicionaments de les diferents formacions polítiques, ha decidit donar suport amb els seus vots al candidat membre del grup parlamentari del PSOE, que sigui proposat, en el seu cas, per l'esmentat grup parlamentari a la presidència del Parlament de Navarra», concretaren. Segons informà el partit, aquesta decisió s'adopta davant de la hipòtesi que el càrrec el pugui ocupar un membre de la candidatura de Na-Bai. De la seva banda, el secretari d'Organització del PSOE, José Blanco, assegurà que el procés per formar govern amb Na-Bai està «molt verd» per la distància que separa ambdues formacions, encara que garantí que UPN no governarà amb els vots socialistes.

Blanco es dirigí al president del PP, Mariano Rajoy, per preguntar-li si la seva condició per donar suport a José Luis Rodríguez Zapatero en la lluita contra ETA és «que el deixem governar a Navarra quan no té suports suficients». «Rajoy i el PP són els qui han posat Navarra al servei de la crispació, la mentida i la calúmnia, els qui han sembrat la divisió entre els navarresos i la confusió entre els espanyols, i UPN ha estat un instrument. Per això és molt difícil que UPN tingui la confiança del PSOE per liderar el govern, perquè no han servit a Navarra, sinó a Rajoy, i perquè creiem que ho continuarà fent», explicà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris