algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
15°

Les infraccions de caràcter greu al volant implicaran condemnes de presó

La iniciativa serà tramitada amb caràcter d'urgència i podria entrar en vigor pel mes d'agost

103882

Els portaveus de la Comissió de Seguretat Vial abans de registrar la proposició.

EFE.

Els portaveus dels grups parlamentaris en la Comissió de Seguretat Viària del Congrés, registraren ahir a la Cambra Baixa la proposició de llei que permetrà una reforma parcial del Codi Penal per endurir les penes en matèria de seguretat viària.L'objectiu és que la reforma, que preveu un enduriment de les penes per sobrepassar els límits permesos d'alcohol i velocitat i fixa nous límits, estigui aprovada i sigui aplicada aquest mateix any. En concret, estableix que sobrepassar els 200 quilòmetres per hora en autopista, 180 en una carretera convencional i 110 en zona urbana podrà ser castigat amb una pena de presó de tres a sis mesos, la mateixa pena que s'aplicarà a qui condueixi un vehicle amb una taxa d'alcohol en sang superior a 1'2 grams per litre.

Igualment, es considerarà un delicte penal conduir un vehicle havent perdut tots els punts del carnet, supòsit que serà castigat amb tres a sis mesos de presó i la privació del dret a conduir entre un i sis anys. A més, serà castigat amb penes de presó de sis mesos a dos anys el conductor que «amb temeritat manifesta» posi en perill la vida o la integritat de les persones, i la pena serà de dos a cinc anys de presó si el conductor actua d'aquesta manera «amb conscient menyspreu per la vida dels altres». La col·locació d'obstacles en la via o vessar substàncies lliscants que puguin ocasionar risc per a la circulació podrà ser sancionat amb feines en benefici de la comunitat que poden oscil·lar entre els deu i els 40 dies. A més, la típica negativa d'un conductor a sotmetre's a la prova d'alcoholèmia pot acabar per sempre, almenys si aquesta persona no vol ingressar a la presó per aquest motiu.

I és que amb la nova Llei, tot aquell que es negui a fer-se tant aquesta prova com la de drogues i estupefaents, podrà passar entre sis mesos i un any a la presó i a més podrà pedre el carnet entre un i quatre anys. La Llei inclou una disposició addicional en què es demana al Govern que impulsi una revisió de la senyalització viària amb l'objectiu d'adequar els límits de velocitat a les exigències derivades d'una major seguretat. La iniciativa, secundada per si grups parlamentaris, però sense el suport de PP, PNB i IU, serà tramitada amb caràcter urgent i podria entrar en vigor l'agost.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris