cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

Nafarroa Bai no descarta donar suport a Puras per ser el president de Navarra

Malgrat les carabasses que li ha donat el PSN a l'Ajuntament de Pamplona, Nafarroa-Bai no descarta donar suport als socialistes navarresos per formar un tripartit juntament amb Esquerra Unida i posar així fi al mandat d'UPN. Després de denunciar que la decisió de la formació que lidera Fernando Puras és «irresponsable», la plataforma nacionalista va assegurar que la batlia de Pamplona «no serà un escull perquè es materialitzi el canvi a Navarra».

Però des de Madrid, el secretari d'Organització del PSOE, José Blanco, no dubta de demanar a UPN «gests de generositat» com a contraprestació per la decisió dels socialistes a l'Ajuntament de Pamplona, l'abstenció dels quals permetrà que Yolanda Barcina continuï al capdavant del Consistori. «Demanam a UPN que sigui generós, igual que ho hem estat nosaltres, per conviccions, a l'Ajuntament de Pamplona» i «faciliti un Govern presidit per Puras», assenyalà Blanco.

Els desigs de canvi de Na-Bai poden imposar-se al despit de veure com la decisió de no votar sota cap circumstància al costat d'ANB, que ahir va prendre l'Executiva del PSN, tanca les portes de l'Ajuntament de Pamplona a Unxue Barkos.

Només això explica que, després de repetir fins a la sacietat que no acceptaria un pacte parcial amb els socialistes, Na-Bai no descarti encara un acord amb el PSN i IUN per formar un tripartit que desbanqui de la presidència el líder d'UPN, Miguel Sanz.

El cap de llista per al Parlament de Navarra, Iñaki Zabaleta, va afirmar que la seva formació «farà tot el que estigui a les seves mans perquè a totes les institucions en les quals sigui possible es materialitzin el canvi que han demandat els electors de Navarra».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris