nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

ANB diu que prendrà possessió dels escons fins i tot on han estat il·legalitzats

Acció Nacionalista Basca instà la resta de partits per tal que respectin «la voluntat popular»

EFE. Bilbao.
Els candidats que ANB de Biscaia considera que han estat elegits en les passades eleccions si no haguessin estat anul·lades les seves candidatures anunciaren ahir que acudiran el pròxim dia 16 als plens de constitució dels Ajuntaments a «prendre possessió» dels càrrecs que diuen que els corresponen.

Els 122 candidats a regidor i els 4 junters que ANB a Biscaia creu que haurien estat elegits en les passades eleccions si els tribunals no haguessin anul·lat part de la llistes de la formació protagonitzaren ahir una compareixença pública a Bilbao.

Durant el seu desenvolupament, el representant del col·lectiu Unai Urruzulo va assenyalar que acudiran «als plens de tots els pobles a prendre possessió dels càrrecs que -al seu parer- legítimament» els «corresponen».

El membre d'ANB va instar la resta de partits que respectin «la voluntat popular» i va acusar el PSOE, PNB, PP, EA i EB-Aralar d'utilitzar «la trampa i la mentida per ocultar que el pròxim dia 16 de juny es compondran 56 ajuntaments no democràtics».

Va denunciar que «ens trobam a les portes d'un robatori» i a la «segona part de la tupinada», amb la participació de «la majoria de les forces polítiques», i va censurar que el PNB que «es faci seva la part majoritària del botí».

En el mateix acte, va intervenir la integrant de la llista anul·lada d'ANB a les Juntes generals de Biscaia per la circumscripció de Bilbao Arantza Urkaregi, qui va acusar el Partit Socialista de dir «no» al diàleg. Al seu parer, «per això ha empresonat Otegi, l'interlocutor necessari, segons les paraules del propi Zapatero, ha portat de nou a la presó Iñaki de Juana Chaos i realitza detencions a França».

Urkaregi va assenyalar que «totes les persones elegides a les llistes d'ANB» «seran interlocutors vàlids en la resolució del conflicte».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris