muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
13°

Zapatero diu que «ETA s'equivoca de nou» i demana el suport dels partits

El president del Govern assegura que continuarà lluitant perquè la pau arribi aviat

61536

Rodríguez Zapatero comparegué ahir dematí davant els periodistes amb un semblant fatigat.

Reuters.

El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, confià ahir a comptar amb el suport unànime de tots els partits, després de l'anunci d'ETA de trencar l'alto el foc i va assegurar que s'entossudirà perquè la pau, que està convençut que arribarà més tard o més prest, s'assoleixi com més aviat millor. En una declaració institucional al palau de la Moncloa, Zapatero assegurà que el Govern, «amb la força de la llei i de l'Estat de dret, posa i posarà tots els mitjans per a la defensa de la convivència, de la llibertat i de la seguretat de tots els ciutadans». Zapatero, que va comparèixer davant dels mitjans de comunicació acompanyat per la vicepresidenta primera del Govern, María Teresa Fernández de la Vega, i del ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, garantí als ciutadans bascs que ell ha realitzat tots els esforços possibles per aconseguir la pau i va considerar que, amb la seva decisió, ETA «torna a equivocar-se».

Després de recordar que els terroristes ja van trencar el seu alto el foc amb l'atemptat que va costar la vida a dos ciutadans equatorians el passat desembre a la T-4 de Barajas, va assenyalar que ETA ha fet el que en altres ocasions en el passat. La resposta a aquesta nova equivocació, va subratllar, «serà la que sempre han donat els governs d'Espanya, les forces democràtiques i la societat en el seu conjunt; una resposta ancorada a la defensa comuna dels valors i institucions democràtiques, a l'estricta aplicació de l'Estat de dret, en l'eficàcia de les forces i cossos de seguretat de l'Estat i a la cooperació internacional». «La força de la democràcia i de la paraula sempre derrotarà el deliri totalitari», va recalcar. Zapatero es va mostrar convençut que aquesta consideració algun dia s'imposarà fins i tot a l'organització armada, ja que mantenir la violència només provocarà dolor i aquest dolor «durarà el que la llei, la democràcia i la llibertat triguin a acabar amb la violència«.

«M'entossudesc que aquesta pau s'assoleixi com més aviat millor», va manifestar. El president del Govern va agrair el suport rebut en els últims mesos dels grups polítics que li han «fet costat incondicionalment» i va confiar que davant del nou anunci d'ETA aquell suport sigui unànime. Es va comprometre, a més, a esforçar-se per aconseguir-ho, convençut que és el que desitgen i necessiten els espanyols. Pel cap de l'Executiu, la decisió d'ETA va «radicalment» en la direcció contrària al camí que desitgen la societat basca i espanyola, que és el camí de la pau. Segons ell, l'únic final d'aquest camí és l'abandonament definitiu de les armes i només pot iniciar-se i recórrer-se amb una renúncia completa a la violència. En la seva declaració, Zapatero es va dirigir de manera expressa als ciutadans bascs, a qui va garantir que ha realitzat «tots els esforços possibles per assolir la pau».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris