lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

ETA trenca la treva amb insults a Zapatero i el PNB i denuncia la falta de legitimitat de les eleccions municipals

La banda terrorista ETA justifica la ruptura de l'alto el foc, assegurant que les "pseudosolucions" o falses sortides que hi ha hagut fins ara "no ens porten enlloc". Així mateix, indica que no es donen les condicions democràtiques mínimes per a un procés negociador i que les últimes eleccions municipals no tenen legitimitat. També insulta el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, i els dirigents del PNB. Amb el seu llenguatge habitual, la banda terrorista afirma que han desaparegut les disfresses i que "el tarannà de Zapatero s'ha convertit en un feixisme que deixa els partits i els ciutadans sense drets".

Afegeix que "també els ha caigut la careta, als 'burukides' del PNB, que caminen insultant contínuament i la set de diners dels quals és insaciable". Després d'acusar-lo de trair la llibertat dels pobles, reprotxa que en comptes de prendre decisions fermes en la defensa d'Euskal Herria, cometen frau i a l'empara de l'espanyolisme, segueixen augmentat el sofriment del poble basc.

De la mateixa manera que en altres comunicats, ETA reitera que "les agressions en contra d'Euskal Herria, en comptes de desaparèixer, s'estan incrementant i agreujant" i que la justícia espanyola ha deixat milers de ciutadans i el principal actiu del procés, l'esquerra 'abertzale', fora d'aquestes eleccions antidemocràtiques". "La situació que vivim actualment a Euskal Herria és una situació d'excepció. Les passades eleccions no tenen legitimitat. El Govern espanyol ha respost a l'alto el foc permanent ofert per ETA amb detencions, tortura i tota mena de persecució. No es donen les condicions democràtiques mínimes necessàries per a un procés negociador". Per tot això, anuncia el final de la treva, i passa a exposar les seves reivindicacions històriques sobre la territorialitat i l'autodeterminació. "ETA vol fer passos per superar la divisió institucional i caminar cap a un estat independent", explica.
Tant el president del Govern central, José Luis Rodríguez Zapatero, com el líder de l'oposició, Mariano Rajoy, se manifestaran avui sobre el tema.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris