algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

La fiscal eleva la pena a Zouhier en ser clau de la trama dels explosius

El Ministeri Públic retira l'acusació a Basel Ghalyoun com a autor material de l'11-M

La Fiscalia va elevar ahir la petició de pena per a l'acusat Rafa Zouhier de 20 a 38.958 anys, en estimar ara que fou «determinant» per a l'obtenció dels explosius de l'11-M, mentre que retirà l'acusació a Basel Ghalyoun com a autor material, per la qual cosa ara de reclamar per a ell 38.654 anys en demana 12. Així ho anuncià ahir la fiscal Olga Sánchez en exposar les seves conclusions definitives en la quaranta-cinquena jornada del judici de l'11-M en la qual la resta de les acusacions també van desgranar les conclusions finals a les quals han arribat respecte als 29 acusats en funció de les proves practicades durant la vista oral.

Després d'escoltar les conclusions de la Fiscalia i de la resta de les acusacions i retirar aquestes l'acusació de Brahim Moussaten, nebot de l'acusat Youssef Belhadj (un dels presumptes ideòlegs del 11-M), el tribunal que presideix Javier Gómez Bermúdez va absoldre de viva veu aquest processat i li va anunciar que era «lliure de càrrecs». Un altre dels acusats a qui la Fiscalia augmenta considerablement la seva petició inicial de condemna és al processat Otman El Gnaoui i demana per a ell 38.972 anys de presó i no 24 com sol·licitava inicialment en considerar-lo autor per cooperació necessària dels atemptats. Per contra, ha retirat completament l'acusació contra els processats Javier González, «El Dinamita», (relacionat amb la trama asturiana) i Brahim Moussaten «en no haver quedat prou aclarida» la seva participació en els fets. A més manté com a autors intel·lectuals de la matança els acusats Rabei Osman El Sayed, l'Egipci, Hassan al Haski i Youssef Belhadj i com a materials a Jamal Zougam i Abdelmajid Bouchar, a qui augmenta la seva petició inicial de gairebé 40.000 anys a causa de la xifra definitiva de ferits que, encara que al principi era de 1.824, un forense va precisar en el judici que aquesta xifra ascendeix a 1.841.

Per aquest mateix motiu, l'associació 11-M Afectats pel Terrorisme, que presideix Pilar Manjón, va elevar la seva petició de penes de 389.752 anys de presó per als 29 acusados a 391.464 per a 28 d'ells, després de retirar l'acusació a Brahim Moussaten. L'Associació Ajuda a les Víctimes de l'11-M va elevar considerablement la petició de pena per a Trashorras i Antonio Toro i va passar de sol·licitar 402 anys per al primer a 39.510, i de 23 per al seu excunyat a 39.505 anys, i va retirar l'acusació a Basel Ghalyoun, ja que una testimoni afirmà que l'havia confós.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris